Madkemi | Rapport

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Fysik/kemi FSA
  • 12
  • 7
  • 1450
  • PDF

Madkemi | Rapport

Jeg gennemgår hovedgrupperne inden for madkemien: fedtstoffer, proteiner og aminosyrer, kulhydrater. Herefter gennemgår jeg kort, hvordan man påviser protein, glukose, stivelse og fedt i prøver.

Elevens kommentar

Jeg kom til at skrive at en mættet fedtsyre har èn dobbelt binding ( den har ikke nogen ).

Indhold

Fedtstoffer
Proteiner og aminosyrer:
- Proteiner
- Aminosyrer
- Peptidbindinger
- Påvisning af proteiner
- Forsøg med enzymer
Kulhydrater:
- Monosakkarider
- Di-sakkarider
- Polysakkarider
Påvisning af næringsstoffer
- Påvisning af Protein
- Påvisning af glukose
- Påvisning af stivelse
- Påvisning af fedt

Uddrag

Alle mennesker har brug for fedt for at overleve. Noget fedt er til gængæld bedre end andet. Piger har et større fedt depot end drenge. De mest almindelige fedtstoffer er triglycerider som består af 1 glycerol og tre fedtsyrer. Der findes tre forskellige slags fedtsyrer. Mættet fedt, umættet fedt og flerumættet fedt. Alle fedtsyrer har dog noget tilfældes. Deres ”efternavn” er altid COOH som er syrer delen. En fedtsyrer kalder man også for et radikal. Ens kost skal bestå af 30 % fedt.
Mættet fedt er det mest usunde fedt af de tre slags. Man finder mættet fedt i madvarer som chips, smør og kager. Mættet fedt har en dobbeltbinding. Smørsyre og stearinsyre er eksempler på mættet fedt... Køb adgang for at læse mere

Madkemi | Rapport

[7]
Bedømmelser
  • 06-01-2016
    Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
    En masse god og nyttig info i rapporten. God hjælp til inspiration. :-)
  • 29-04-2015
    Bedømt af Forælder Til elev i 10. klasse
    super flot opgave gode forklaringer og god beskrivelse af forsøg
  • 22-06-2014
    Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
    Meget god opgave, men med lidt stavefejl.
  • 02-04-2014
    Særdeles faglig grundig og velskrevet rapport.