Kemirapport over emnet Spiselig Kemi

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Fysik/kemi FSA
  • 12
  • 4
  • 1215
  • PDF

Kemirapport over emnet Spiselig Kemi

Jeg undersøger de forskellige stoffer i maden og redegør for en række forsøg, hvor vi testede for stofferne. Til sidst har jeg skrevet en konklusion/faktaliste på punktform.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Teoriafsnittet giver et godt overblik over emnet. Forsøgene er beskrevet meget overfladisk, og der argumenteres ikke for observationerne.

Indhold

Teoretisk del:
- Fedtstoffer
- Kulhydrater
- Proteiner
- Mineraler og Vitaminer
- Tilsætningsstoffer
Praktisk del
Konklusion

Uddrag

Teoretisk del:
Al mad består næsten kun af Carbon, Nitrogen, Oxygen og Hydrogen. De fire stoffer danner tre kemiske forbindelser i form af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. Der er også mineraler, vitaminer og tilsætningstoffer i mad. Men de udgør kun en minimal del af maden.
Fedtstoffer
Fedtstoffer er meget forskellige. De består af Hydrogen, Carbon og Oxygen.
De findes i både fast og flydende form, men strukturen på de forskellige fedtstoffer er forholdsvis ens. De består af et glycerol hvor der sidder tre fedtsyrer fast på. Fedtsyrerne sidder fast på glycerolet med esterbindinger... Køb adgang for at læse mere

Kemirapport over emnet Spiselig Kemi

[3]
Bedømmelser
  • 03-01-2011
    Den er helt sikker god, og kan anbefales, god opgave ikke noget der.
  • 16-04-2011
    super godt skrevt! Der er ikke noget der, kan kun anbefalde den :)
  • 01-06-2010
    den var super flot skrevet!