Koncert af Otto Haslund - Billedanalyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Dansk FSA
  • Ingen givet
  • 3
  • 1012
  • PDF

Koncert af Otto Haslund - Billedanalyse

Opgaven indeholder min beskrivelse og analyse af billedet "Koncert", som er malet af Otto Haslund.

Lærers kommentar

Hun syntes den var rigtig godt beskrevet.

Uddrag

"Billedanalyse:
Koncert af Otto Haslund

Jeg har fået til opgave at analysere et maleri af Otto Haslund ''Koncert''.
Først vil jeg selvfølgelig præsentere billedet, derefter fortælle lidt om budskabet, jeg vil også meget gerne skrive lidt om kunstneren bag maleriet og til sidst beskrive billedet grundigt.

Som sagt er Otto Haslund maleren bag billedet. Billedet måler 400x334 cm, og er et oliemaleri på lærred. Maleriet '' Koncert '' er fra 1887. Som det ser ud til er Otto Haslund helt sikkert en maler der var glad for børn.

Haslund malede sikkert maleriet med et formål, som måske kunne være at vise forskellen på middelklassen og de fattige. Men måske også forskellen på bysamfund og landesamfund. Jeg er sikker på at Haslund havde hjertet med da han malede dette fantastiske billede.

Billedet forestiller familiemedlemmer , som er på ti børn. Fire af de børn er drenge, mens resten er piger. Maleriet viser fællesskabet hos en familie, med bl.a. et fælles sprog, en fælles forhistorie, måske en fælles religion og nogle fælles traditioner.

Af de seks piger er der bl.a. to flotte nyfødte tvillinger, som ligger i en slags gammeldags barnevogn som er lavet af træ i forgrunden.

Den ene ligger smilende i barnevognen, mens den anden ligger og græder. Den ældre smilende pige på ca. 8 år kører barnevognen med tvillingerne, for at få dem til at sove. Pigen er iført en mørkerød kjole, og ser fin og smuk ud.

I højre hjørne ser man en slags farvet vase, hvorpå der er forskellige farver og størrelser pensler i. Ved siden af, sidder en lille dreng iført en grøn bluse, som ser ud til at hygge sig, mens han leger med en pensel og mel.

Desuden er der også i forgrunden en trist kat, der stirrer interesseret på den lille dreng. Katten er er hvid og sort."... Køb adgang for at læse mere

Koncert af Otto Haslund - Billedanalyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.