Kost og BMI - Rapport i Biologi

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Biologi FSA
  • 12
  • 9
  • 1518
  • PDF

Kost og BMI - Rapport i Biologi

Biologirapport om kost og BMI, hvor jeg kobler de to og undersøger hvordan man kan sammensætte en sund kost, med afsluttende kig på hvad jeg selv burde indtage i min alder. Rapport er skrevet i Biologi FSA.

Indhold

Side 1; Forside.
Side 2; Indholdsfortegnelse.
Side 3; Indledning.
Side 4-8; Kost.
Side 9; Kildeliste.

Uddrag

"Indledning:
Jeg arbejder alene, og jeg vil gerne skrive lidt om;
hvad sund kost er, hvordan man bør sammensætte sin kost for at få det bedst mulige ud af det, hvordan man kan tabe sig, hvad overvægt skyldes, hvad ”normalvægt” er, hvad og hvor meget netop jeg og de piger i min alder bør spise/indtage osv.
Jeg vil også undervejs komme rigtig kort ind på kolesterol.

Kost:
En kostplan er en rigtig god ting, hvis man ønsker et vægttab eller blot en sundere livsstil. Det er godt, fordi man præcis kan se, hvad det er man skal have i løbet af f.eks. en uge. Med en kostplan sikrer man også, at man får det helt rigtige at spise i forbindelse med ens diæt.

Der findes næppe nogle helt præcise regneregler, som kan fortælle en, hvor meget man må veje. Mennesker er forskellige på mange måder, både hvad angår kropsbygning, knoglestruktur, væskeindhold og muskelmasse.

Men der findes nogle regneregler, der kan give en idé om, hvilket vægt-interval, der ville være bedst. Et af dem er BMI tallet (Body Mass Index), men det er ikke noget der passer helt præcist, så man skal ikke gå helt kold over, hvis man er lidt over- eller undervægtig iflg. BMI’en."... Køb adgang for at læse mere

Kost og BMI - Rapport i Biologi

[1]
Bedømmelser
  • 09-01-2014
    Jeg synes det er rigtig god, virkelig!