Kost og sundhed - Rapport i biologi

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Biologi FSA
  • 12
  • 7
  • 1922
  • PDF

Kost og sundhed - Rapport i biologi

Jeg undersøger sammenhængen mellem mad og sundhed og stiller følgende spørgsmål:
Hvad består mad af (de tre hovedbestanddele)?
Hvad er vitaminer, og har vi brug for dem?
Hvad er muskler?
Hvor mange slags muskler har vi?
Hvad hedder de mest kendte muskler som vi har i kroppen (beskrivelse)?
Hvad er muskelfibre?
Hvad er celler, og hvad deres funktion?

Indhold

Problemformulering 3
Indledning, energibehov og kulhydrater 4
Fedt og proteiner 5
Vitaminer og muskler 6
Muskelfibre, generelt om celler og cellens funktioner 7
Konklusion og litteraturliste 8

Uddrag

For at kunne leve har menneskets krop brug for bl.a. at sove, spise og indtage væske. Det man spiser indeholder kulhydrater (sukkerstoffer), fedt og proteiner(æggehvidestoffer), især de sidste er de vigtigste til opbygning af vores krop, men kulhydrater og fedt er de næringsstoffer der mest bruges til energi. For at ens krop kan fungere, har kroppen brug for disse tre hoved bestanddele. Men man skal ikke bare spise efter kroppens behov, men man skal spise i bestemte mængder. Der er også forskel på et almindeligt menneske der dyrker lidt eller meget motion. Hvis man dyrker sport har man selvfølgelig mere brug for disse tre bestanddele, end en almindelig person som ikke rigtig har rørt sig i løbet af dagen, idet man ville forbrænde mere.

Energibehov:
Som vi tidligere beskrev, består mad af tre hovedbestanddele, som er: Kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. For at få de næringsstoffer som kroppen har brug for, er alle de tre grupper meget nødvendige. De tre grupper indeholder energi som mennesket har brug for. I fedt er der næsten dobbelt så meget energi som de to andre grupper. Kroppen har også brug for en lille mængde vitaminer og mineraler (fx kalk og jern). For at kunne tænke, holde varmen og bevæge sig har kroppen brug for energi. Der er forskel på energibehovet for en der dyrker sport og en der ikke gør dvs. den der dyrker sport skal have mere energi end den der ikke dyrker sport. En hurtig løbetur på 20 min. om dagen øger behovet med ca. 2.000 KJ.

Kulhydrater:
Kulhydrater er en af de vigtigste energikilder. 50-60 % af det mad man spiser, bør udgøres af det. Kulhydrater findes i brød, pasta, ris, kartofler og frugter. Kulhydrater består af oxygen (O),... Køb adgang for at læse mere

Kost og sundhed - Rapport i biologi

[3]
Bedømmelser
  • 27-04-2010
    super super super opgave
  • 08-01-2014
    Den er fantastisk god og den hjælper meget
  • 19-04-2010
    god opgave, mange tak!