Landeanalyse af Argentina

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Geografi FSA
  • 12
  • 7
  • 2115
  • PDF

Rapport: Landeanalyse af Argentina

Her analyseres Argentina efter landeanalyse modellen i Geotoper 3.

Indhold

1. Industri 2
2. Klima og Miljø 3
3. Befolkning 3
4. Samfundet 4
5. Tekniske forhold 5
6. Globale Mønstre 6

Uddrag

1. Industri
Argentina har en stor langbrugsproduktion og derfor er hele 9% af landets jord brugt til landbrug.
Landbruget er nemlig Argentinas største naturressource, men siden 1970'erne er landbrugsarbejdet faldet, som et resultat af mere effektive landbrugsmetoder. Men derudover er hele 76% beskæftiget med servicefag. Dermed er der flest, som har tertiære erhverver.

Alligevel har de en stor produktion af kvæg, da 52% af den Argentinske jord er græsland. Disse kaldes Pampas. Pampassen er en stor flad slette, som er enorm frugtbar. Her trives kort, bælgfrugter og græsser ganske godt. Kvægfarmene på disse områder kaldes ”Estancias” og har holder man kvæg for at få kød og mælk. Disse gårde er enorme og en gård på 4000 hektar er en lille gård. Der findes i alt 54 millioner kvæg og 17 millioner får på den argentinske pampas.
Området lige udenfor buenos Aires er særligt frugtbart, da der kommer en større nedbørsmængde. Man har også plantet eukalyptustræer, da der ikke vokser træer naturligt, for at skabe skygge og læ.
Hvede har været den vigtigste afgrød i mange år, men soja, durra, solsikke og majs dyrkes nu i sti-gende mængder. De bearbejdes for at give olie til fødevareindustrien. Sojaproduktionen er steget ...

---

2. Klima og Miljø
Argentina har en stor landbrugseksport, fordi over halvdelen af landet er dækket af jord brugt til landbrug. Derfor kommer deres eksport varer primært fra deres store landbrugsproduktion. I Patagonien er der små forekomster af kul, jern, tin, bly, zink, wol-fram, glimmer og boraks, men Argentina har en stor forekomst af olie, især i området omkring Cuyo. Der findes mindst 2,9 millioner tønder olie i Argentina om året. Argentina har over 34,6 millioner hektar skov, men de ligger oppe i bjergområderne langt væk fra befolkningsområder. Disse træer bruges til træproduk-... Køb adgang for at læse mere

Landeanalyse af Argentina

[1]
Bedømmelser
  • 10-10-2010
    jeg synes den var mega god og jeg kunne bruge meget af det :)

Andre brugere, der har downloadet Landeanalyse af Argentina, har også downloadet