Landeanalyse af USA

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 8. klasse
 • Geografi FSA
 • Ingen givet
 • 10
 • 2800
 • PDF

Rapport: Landeanalyse af USA

Jeg skriver om USA's geografi og samfund. Jeg skriver også kort om indvandringen til Amerika.

Indhold

Indledning 3
Areal 4
Befolkning 4
Etniske grupper 4
Politisk system 4
Statsoverhoved 4
Hovedstad og største byer 4
Delstater 5
Uafhængighed 5
Religion 5
Helligdage 5
Officiel sprog 5
Mest populære sportsgrene 6
Veststaterne (Rocky Mountains) 6
Midtstaterne (prærien) 6
Øststaterne (Altanterhavsstaterne) 6
Landbrug 6
Fiskeri 7
Skovbrug 8
Industri 9
Naturforhold 9
Landskab 10
Indvandringen til Amerika 10
Litteraturliste 14

Uddrag

Indledning
USA er i dag er verdens eneste supermagt. Den strækker sig fra Atlanterhavet i øst 4800km til Stillehavet i vest og Canada i nord 3200km til Mexico i syd. Landet består af 50 stater, hvoraf 48 har fælles grænser. De sidste 2 er Alaska og Hawaii.
Amerika bliv opdaget af den spanske søfarer Christoffer Columbus i 1492: men det var den italienske opdagelsesrejsende Amerigo Vespucci der fortog de første rejser ind i Nordamerika. Det blev dog England og Frankrig der koloniserede det Nordamerikanske kontinent og startede en skånselsløs ødelæggelse af den indianske befolkning og kultur.

Jeg har i denne rapport forsøgt at give oversigt over de væsentligste geografiske og samfundsmæssige forhold i USA og afsluttet med USA indvandringshistorie.

---

Frodig jord og effektive dyrkningsmetoder hjælper til at få en god høst. De amerikanske landmænd har normalt en overskudsproduktion af korn, der bliver solgt til
udlandet. Produkterne fra landbrug udgør omkring 8% af al amerikanske eksport. Majs blev oprindeligt dyrket af de indfødte indianere. Omkring 10% går stadig til majsmel, vegetabilske olier og andre menneskeføde, mens de resterende 90% bruges til foder for kvæg og grise.
Floridas appelsiner ender som orangejuice, mens Californien mod vest mest producerer citrusfrugter til spisebrug. Det ideelle klima i Californiens Imperial Valley gør, at dette område producerer næsten 80% af alle amerikanske frugter og grøntsager.

Kyllingeproduktion og kvægavl har ændret sig væsentligt over de sidste halvtreds år. For at gøre produktionen billiger tager man ofte ganske umenneskelige metoder i brug. Nogle dyr tilbringer bogstaveligt talt hele deres liv indespærret i trange celler, hvor de får... Køb adgang for at læse mere

Landeanalyse af USA

[4]
Bedømmelser
 • 13-12-2006
  Rigtig god opgave du har fået sat sammen...
 • 18-05-2005
  rigtig god..
 • 12-05-2003
  Rigtig godt!
 • 02-05-2002
  Fin opgave..