Min nytårstale - opgave i dansk

Se flere bedømmelser 4,71 4,71 4,71 4,71 4,71 4,71 (7 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

Uddannelse

Folkeskole 9. klasse

Fag

Samfundsfag FSA

Karakter

12

Antal sider

5

Antal ord

2853

Filformat

PDF

Min nytårstale - opgave i dansk

Vi skulle skrive en form for "personlig nytårstale" hvor vi udover selvfølgelig at reflektere over året, der gik og kigge frem på det kommende år og nedskrive forventninger om dette også skulle komme ind på, hvor vi troede, vi ville være om fem år. Selvfølgelig skulle vi også perspektivere lidt og kigge ud i verden eller i hvert fald lille Danmark.

Lærers kommentar
"Super flot! Meget, meget velskrevet!"

Uddrag
Denne aften; nytårsaften er aftenen hvor vi alle kigger tilbage på året der gik. Vi mindes alle de minder man har skabt dér, gode såvel som mindre gode. Det er tidspunktet hvor hele året ligesom bliver genoplevet på få øjeblikke.
2010 har for mig været et smukt, skønt, anderledes, fantastisk og ikke mindst begivenhedsrigt år for mig. Det har været et år fyldt med forandringer, oplevelser, opdagelser, nye bekendtskaber og meget, meget mere.
Noget af det der har været med til at gøre mit 2010 så helt specielt har været mit ophold i USA. Det har været nok dén største oplevelse i mit liv, og har betydet og ændret så meget på alle fronter, også her tilbage i Danmark. Dét at komme til et nyt land, en ny befolkning og en ny kultur – også selvom den på mange måder minder om den danske – er virkelig helt specielt. Ikke mindst når man ved at man skal tilvænne sig og leve i denne kultur i et halvt år... [læs mere nu]