Novelle om identitetstyveri | FP9 2015 med internetadgang

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • Godkendt
  • 2
  • 1107
  • PDF

Novelle om identitetstyveri | FP9 2015 med internetadgang

Her finder du en besvarelse af opgave 4 fra eksamensopgaven FP9 maj 2015 med internetadgang. Det er en novelle om identitetstyveri.

Opgaveformulering:

Du har besluttet dig for at deltage i en novellekonkurrence for unge. Temaet for konkurrencen er identitetstyveri. For at få inspiration til din novelle søger du oplysninger om identitetstyveri på nettet.

Skriv novellen.

Kravene til novellen er, at den skal:
- handle om et ungt menneske, der bliver udsat for identitetstyveri
- foregå i Danmark
- være realistisk
- have en fængende titel
- være på mellem 800 og 1200 ord.

Angiv, hvor mange ord din novelle indeholder.

Elevens kommentar

Opgaven blev ikke lavet til eksamen, men bare som en aflevering.

Uddrag

4 - Novelle om identitetstyveri
Genkend mig far!
Lyst hår, blå øjne og lige så høj som mig. Hun ligner mig faktisk ret meget. Politiet ved ikke hvem af os der har brugt den andens CPR-nummer og navn. Ingen af os har et pas eller kørekort. Vi påstår begge to, at vi hedder Sarah Mørk og er 17 år gamle. Vi kommer begge med det samme CPR-nummer og har de samme navne på mine forældre.

Jeg hedder Sarah Mørk. Jeg er 17 år gammel og bor i en lille lejlighed i indre København med min kæreste Simon. Vi har været sammen i næsten halvandet år nu. Jeg går på Sankt Annæ gymnasium i 2.g. Jeg klare mig godt i skolen - især i matematik - og har nogle fantastiske venner. Jeg elsker at synge og får tit af vide at, jeg har en helt vidunderlig stemme. Jeg snakker ikke med mine forældre, det har jeg ikke gjort i 5 år. Så i de sidste 4 år har jeg boet hos min bedstemor og bedstefar.
For et par dage siden kørte Simon og jeg ud for at handle. Det skal lige siges, at han er 19 og godt må køre. Da vi var nået halvvejs til Fields, var der fart kontrol, og Simon kørte altså lidt for hurtigt. 15 km/t mere end man måtte. Politimanden, som for øvrigt hed Christian, trak os ind til siden og bad om Simons kørekort og noget ID på mig. Simon fandt sit kørekort og jeg mit sygesikringskort. Ti minutter senere kom Christian tilbage med vores kort. Han bad mig træde ud af bilen, mens ... Køb adgang for at læse mere

Novelle om identitetstyveri | FP9 2015 med internetadgang

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Andre brugere, der har downloadet Novelle om identitetstyveri | FP9 2015 med internetadgang, har også downloadet