Øjenvidneberetning om jødeaktionen i 1943

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • Godkendt
  • 1
  • 773
  • PDF

Øjenvidneberetning om jødeaktionen i 1943

Øjenvidneberetning om jødeaktionen i Danmark natten mellem d. 1 og 2 oktober 1943.

Uddrag

Jeg husker det tydeligt! Natten til den 2. oktober 1943 midt i København, hvor jeg oplevede mit livs værste mareridt. Gaderne genlød af skrig, råb og gråd, mens tyske nazi-soldater i trampende tunge støvler kommanderede med folk. Alle var bange og stemningen intens. Flere jøder sad på gaden og græd med børnene i skødet, mens nazisterne marcherede truende rundt med deres geværer løftet, klar til at skyde. Som natten gik, blev situationen mere og mere tilspidset.

En grusom nat
Jeg hører skuddene, bankene på dørene og ser fra mit skjul de store sorte støvler, der pludselig træder ind gennem døren til vores lejlighed midt om natten. Mændene er koncentrerede og alvorlige: det er nazisterne, der kun er ude efter ét eneste mål: at få udryddet alle jøder. Jeg er en lille dansk jødisk pige, som sidder gemt i et hulrum, hvorfra jeg ser min familie, venner og bekendte blive ført ud af husene med et gevær placeret midt i nakken. Jeg er magtesløs og kan intet gøre for at redde dem. Jeg kan kun bede til og håbe på, at de ikke bliver skudt. Frygten og tanken lammer mig.

Mit værste mareridt
Jeg skimter baghovedet af mine forældre ud ad det åbne vindue. Jeg ser på min mors kropsholdning, at... Køb adgang for at læse mere

Øjenvidneberetning om jødeaktionen i 1943

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Andre brugere, der har downloadet Øjenvidneberetning om jødeaktionen i 1943, har også downloadet