Det onde i nordisk mytologi

- Folkeskole 9. klasse
- Kristendomskundskab FSA
- Ingen givet
- 7
- 3512
Rapport: Det onde i nordisk mytologi
Vi vil i det følgende redegøre for opfattelsen af det onde i nordisk mytologi. Derefter vil vi belyse kristendommens opfattelse af det onde ved at sammenligne det onde i Det Gamle Testamente med det onde i det Ny Testamente. Endelig vil vi fremføre nogle af de tanker vi selv tumler med omkring begrebet ondskab i vores samfund.
Indhold
Det onde i Nordisk Mytologi
Satan eller Gud?
Eksempler på Guds ”ondskab”
Det onde i Gammel og Ny Testamente
Menneskets dæmoner.
Egne tanker om det onde i dag
Sammenfatning af det onde gennem religionerne:
Uddrag
Tidligere var religion og familie grundpiller for det enkelte menneske, men sådan er det ikke mere. Der findes intet fastforankret, alting bevæger sig. Valg og beslutninger fylder vores hverdag, og efterspørgsel efter sikkerhed stiger hele tiden, hvilket resulterer i en konstant søgen efter nye ståsteder.
Kirken opstiller ikke mere værdigrundlaget og de etiske normer skal vi selv danne. Det er i dag op til den enkelte at tage stilling til hvad der er godt og ondt, og dermed er vi selv ansvarlige for vores moral og vore handlinger! Djævle og dæmoner er i virkeligheden os alle, og dermed ingen.
Men er vi mennesker i det hele taget i stand til at gennemskue det onde, for er det onde en gerning eller er det en psykisk tilstand?... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind