Opgave og forsøg om blodsukker

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Biologi FSA
  • 12
  • 3
  • 706
  • PDF

Rapport: Opgave og forsøg om blodsukker

Indeholder redegørelse for blodsukker og forsøg med indtagelse af forskellige fødevarer og måling af deres påvirkning af blodsukkeret.

Indhold

Forskellige fødevares virkning på blodsukkeret.
Det brugte vi:
Det gjorde vi:
Resultat:
Fejlkilder:

Uddrag

Kroppen får energi fra de kulhydrater, der er i den mad vi spiser. Et kulhydrat molekyle består af lange ”kæder” af glukose(C6H12O6). Kulhydraterne bliver altså nedbrudt til glukose. Denne proces sker i munden, hvor kulhydraterne bliver nedbrudt af enzymerne, der er i vores spyt og i 12fingertarmen, I 12fingertarmen bliver de nedbrudt af bugspyt fra bugspytkirtlen, også her er det enzymerne fra bugspyttet, der nedbryder kulhydraterne.

Vi har et glukoseindhold i blodet, dette kalder man for blodsukkeret. For at holde blodsukkeret konstant (hvilket det helst skal være) producerer kroppen et stof ved navn insulin. Insulinen dannes i bugspytkirtlen og er et hormon der sørger for at holde blodsukkeret konstant. Når man spiser stiger blodsukkeret, og derfor øges insulinproduktionen. Men kroppen opfatter ikke med det samme at blodsukkeret er steget, og når den så gør, er der blevet produceret for meget insulin og derfor falder blodsukkeret til lidt under det normale (5,5). Når blodsukkeret når ned under 5,5 øges produktionen af glukagon, som frigiver glykogen fra leveren. Glykogenet virker modsat insulinen og får blodsukkeret til at stige til det normale igen... Køb adgang for at læse mere

Opgave og forsøg om blodsukker

[1]
Bedømmelser
  • 08-02-2014
    Tal demme opgave reddede ,og!

Andre brugere, der har downloadet Opgave og forsøg om blodsukker, har også downloadet