Ateisme og religion

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 8. klasse
 • Kristendomskundskab FSA
 • 10
 • 11
 • 4277
 • PDF

Rapport: Ateisme og religion

Jeg undersøger ateismen og søger svar på spørgsmålet "Hvad er forskellen på religion og ateisme".

Problemformulering

Jeg har valgt kun at skrive et enkelt spørgsmål til selve problemformuleringen, og så i selve projektet en masse underspørgsmål, der ligger under overfladen på hovedspørgsmålet. Ved at svare på alle de underspørgsmål kan jeg i konklusionen, når jeg har samlet alle svarene, svare på min problemformulering, der er det egentlige hovedspørgsmål.

- Hvad er forskellen på religion og ateisme?

Indhold

- Begrundelse for valg af emne
- Problemformulering
- Produktbeskrivelse
- Hvad er religion?
- Er der behov for religion?
- Hvorfor vælger man at blive religiøs?
- Hvorfor vælger man at blive ateist?
- Religiøs i et ateistisk samfund og omvendt
- Forskelle i levemåde
- Konklusion
- Kilder

Uddrag

Produktbeskrivelse:

Jeg har valgt som produkt at klippe forskellige religionstegn – et kors, et buddhismehjul osv. – i papir og tape dem op på en snor. Fra midten hænger der endnu en snor, hvor der for enden hænger en rund ring med en streg igennem; mit eget hjemmelavede ateisttegn. Jeg tænkte, at det var et godt ateisttegn, da dette symbol i rødt er sat oven på et billede af f.eks. en cykel, en hund osv. er et fornægtelsestegn for det, den er sat over – ligesom ateismen.

Hvad er religion?

De fleste mennesker har en mening om religion og er også klar over, når de møder et religiøst menneske. Møder man et religiøst menneske, der fortæller om, hvad han/hun tror på, ved langt de fleste godt, at emnet er religion. Man kan adskille emnet fra f.eks. politik eller sport.
Men man kan ikke forklare og definere ordet religion kortfattet. Religion er ikke et særligt afgrænset område – og alligevel er de færreste i tvivl om, når der tales om emnet. Mange har forsøgt at definere, hvad religion er, men det er aldrig rigtig lykkes.

En definition kunne være: religion er at tro på Gud.
Denne korte forklaring duer ikke, da nogle religioner tror på mange guder og ikke kun én. Som... Køb adgang for at læse mere

Ateisme og religion

[2]
Bedømmelser
 • 10-01-2011
  flot flot den er meget :) ærveligt du var nervøs da du skulle fremlægge
 • 03-05-2011
  jfdjfjdsjtæktktrktpoekkt