Opgave om celler og mutation

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Biologi FSA
  • 12
  • 12
  • 4173
  • PDF

Rapport: Opgave om celler og mutation

Opgaven indeholder en lang og præcis beskrivelse af hvad DNA er. Jeg skriver om celledeling, kromosomer, proteinsyntesen og proteiner og aminosyrer.
I mutationsdelen skriver jeg om kromosommutationer, punktmutationer, tjernobylullyken, sygdomme.

Lærers kommentar

Han sagde at jeg havde skrevet en utrolig god opgave og at jeg kom ind på hvad mutation og DNA var. Derefter sagde han, at han ikke havde andet valg en at give et 12-tal for opgaven.

Elevens kommentar

Der kan godt være nogle stavefejl i opgaven men ellers ikke

Indhold

DNA 3
Celledeling: 4
Kromosomer: 4
Proteiner og aminosyrer: 5
Proteinsyntesen: 5
Mutation 7
Kromosommutationer: 7
Punktmutationer: 7
Tjernobylullyken: 8
Sygdomme 10
Links (kilder) 12

Uddrag

DNA er cellernes arvemateriale og kæmpemolekyler, som indeholder organismens genetiske information, der benyttes i udviklingen af alle levende organismer og nogle virusser. At forældre giver egenskaber som f.eks. øjen- og hårfarve i arv til deres børn har været accepteret gennem næsten hele menneskehedens historie. At de arvelige egenskaber er knyttet til nogle molekyler i cellens kerne blev først klarlagt i begyndelsen af det 20-århundrede. I 1928 fandt den engelske mikrobiolog Frederick Griffith ud af, at patogene (sygdomsfremkaldende) bakterier kunne overføre arvelig information til ikke-patogene bakterier. Selv om de sygdomsfremkaldende bakterier fik ødelagt cellerne og fjernet proteiner, kulhydrater og fedtstoffer, kunne de stadig overføre sygdom. Molekylet, der var i stand til dette, indeholdt phosphor og er siden hen blevet kaldt for DNA. I 1952 påviste A. D. Hershey og Martha Chase endelig, at det netop var DNA, der overførte den arvelige information. De mærkede radioaktivt en bakterieinficerende virus og konstaterede, at det kun var det mærkede phosphor fra den bakterieinficerende viruses DNA, der fandtes i de inficerede bakterieceller og ikke det radioaktivt mærkede svovl fra den bakterieinficerende viruses kappeprotein... Køb adgang for at læse mere

Opgave om celler og mutation

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.