Opgave om Den Russiske Revolution

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Historie FSA
 • 12
 • 14
 • 3815
 • PDF

Rapport: Opgave om Den Russiske Revolution

Jeg gennemgår årsagerne, der resulterede i Den Russiske Revolution og kommer blandt andet ind på Zarens konservative politik, Marxismen og 1. verdenskrig.

Indhold

Indledning Side 3
Marxismen Side 4
Et videnskabeligt grundlag Side 4
Det kapitalistiske samfund Side 5
Vejen ud af kapitalismen er revolution! Side 6
Baggrunden for den russiske revolution Side 7
Bønderne Side 7
Forsøg på industrialisering Side 9
Zarens arv Side 10
Krig og revolution Side 11
En udholdenhedsprøve Side 11
Konklusion Side 13
Kildefortegnelse Side 14

Uddrag

Jeg har i denne rapport valgt at skrive i faget samtidshistorie. Mit overordnede emne er Den russiske revolution i 1917. Dét jeg har valgt at lægge vægt på i min rapport, er baggrunden for revolutionen; hvilke begivenheder kunne føre til så meget uro, og så meget utilfredshed med styret? I den forbindelse har jeg også valgt at redegøre for den marxistiske ideologi, specielt kapitalismens indvirkning på Marx’ revolutionsteori, og hvordan denne stemmer/afviger fra begivenhederne i Rusland.

Men revolutionen havde også en anden indvirkning på historien, i 1914-18 udspillede den 1. verdenskrig sig, og urolighederne i Rusland havde afgørende indvirken på krigens afslutning, dette vil jeg også se nærmere på i rapporten.

Vi har i år haft to emner i samtidshistorie, det første var industrialiseringen i forskellige land, herunder Rusland, i den forbindelse arbejdede vi også med Karl Marx og hans teorier. Ydermere har vi haft et emne om 1. verdenskrig, og tiden op til 2. verdenskrig. Mine besvarelser i denne rapport kan henvises til begge emner... Køb adgang for at læse mere

Opgave om Den Russiske Revolution

[1]
Bedømmelser
 • 02-01-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 8. klasse
  Den er helt fint....