Det antikke Grækenland

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Historie FSA
  • 12
  • 31
  • 9813
  • PDF

Rapport: Det antikke Grækenland

Opgave om det antikke Grækenland. Vi beskriver arkitektur, politik, religion og geografi. Vi uddyber demokratiets opståen, de græske guder og vigtige personer som, Sokrates og Homer. Til sidst en analyse af Villy Sørensens roman - Den berømte Odysseus.

Indhold

det gamle grækenland 4
drama 4
arkitektur 6
videnskaben og arkimedes 6
overtro 7
filosofi 7
biografi af sokrates 7
den arkaiske tid 10
oraklet i delfi 10
det græske demokrati 11
den peloponnesiske krig 12
det gamle grækenlands guder 14
de olympiske lege 18
biografi af homer 20
analyse af den berømte odysseus 22
konklusion 25
kildeliste 26

Uddrag

Det Gamle Grækenland
Det gamle Grækenland var en magtfuld nation, der udviklede sig for over 2000 år siden. På den tid rendte man bare rundt som barbarer med spyd i Danmark. Grækenland var langt længere fremme på den tid, og man gjorde mange store opdagelser.

I filmen Sofies verden, ser vi Grækenland i Antikken. Alle grækerne gik rundt med hvide lagner, som kaldes togaer og de sad i grupper og filosoferede. Vi ser også Sokrates' står i retten og forsvarer sit liv, og når han drikker den giftige saft i fængselscellen. Vi ser Platon i Athens mørke gader stå med sin fakkel, og illustrere hans idealisme om at det ikke oplyste menneske var en fange, der kun så sin egen virkelighed.

Alt det du kan se på kortet, har alt sammen været Grækenland. Da Grækenlands magt var på sit højeste omfattede det de lande vi kan se. Altså Tyrkiet(Lilleasien), Bulgarien, Makedonien, Albanien og selvfølgelig Grækenland. Athen var midtpunktet af det hele. Det gamle Grækenland var en meget magtfuld nation. Men Grækenlands betydning kan ikke måles i, hvor stort landet var dengang, men hvad det har udrettet inden for videnskab, kunst, litteratur, arkitektur, filosofi, teknologi og politik.

Den store viden vi i dag har om de gamle grækere stammer fra mange forskellige kilder. Arkæologer har udgravet mange bygninger og fundet ting som man brugte dengang. Man har også fundet mange potteskår, som fortæller forskellige historier om hændelser som f.eks. krige og myter.

---

Analyse af den berømte Odysseus
Den berømte Odysseus er en roman skrevet af Villy Sørensen. Den er 159 sider lang, og er en omskrivning eller fornyelse af Homers Odysseen.

Personkarakteristik
Telemakos er en dreng i 15 års alderen. Han er en kongesøn fordi han er søn af kon-gen Odysseus. Telemakos er modig, dristig, stærk og snedig. Han har et stort had til frierne, da de behandlede ham som en hund.

Penelope er Odysseus kone og Telemakos mor. Hun er meget en meget smuk og efter-tragtet kvinde. Hun er også en meget bekymret kvinde. Hun takkede nej til alle frierne, men til sidst måtte hun give op og vælge en af dem.

Odysseus er Ithakas konge. Han er modig, aggressiv, stor, stærk og muskuløs. Han var også... Køb adgang for at læse mere

Det antikke Grækenland

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.