Doping og anabole steorider

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Idræt FSA
  • Ingen givet
  • 3
  • 845
  • PDF

Noter: Doping og anabole steorider

Opgaven redegør for doping og fokuserer på den mest hyppige form: anabole steroider. Her undersøges stoffets effekt på muskelmassen og fordele og ulemper diskuteres.

Lærers kommentar

At den var godt gennemarbejdet, men at der godt kunne have været lidt mere guf på den.

Indhold

1) Hvad er doping i bred forstand?
2) Hvilken dopingformer er mest ”normale”?
3) Hvordan fungere denne dopingform?
4) Hvilke ”fordele og ulemper/bivirkninger” giver dopingformen?

Uddrag

1) Hvad er doping i bred forstand?

I bred forstand er doping når man på én eller anden måde fremmer sin præstation på en unaturlig måde, ved f.eks at indtage præstationsfremmende midler eller ved at indirekte indtage stoffer som giver en kunstig forbedring. Doping er ikke kun indtagningen af f.eks anabole steroider, som vi ofte hører om, da det giver en meget markeret muskelmasse, men også bloddoping, hvor der ikke indtages andre stoffer, men bare blod med et øget antal røde blodlegemer som øger iltoptagelsen.

2) Hvilken dopingformer er mest ”normale”?

De dopingformer som vi hører mest om i vores dagligdag/har mest viden om er anabole steroider, bloddoping og narkotika. Misbruget af de anabole steroider foregår oftes i fitness/motions centre, hvor det regelmæssigt ses at det er mænd der ønsker en større og mere markeret muskelmasse, som de ikke kan opnå ved normal træning. Inde for sportsgrene har vi, som f.eks i nyheder, hørt meget om bloddoping. Inde for f.eks cykelsporten har vi hørt om flere tilfælde med misbrug af... Køb adgang for at læse mere

Doping og anabole steorider

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.