Gadebørn i Asien

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 8. klasse
 • Samfundsfag FSA
 • 10
 • 14
 • 4985
 • PDF

Rapport: Gadebørn i Asien

Rapport med overemnet "Gadebilledet" og valgte der ud fra underemnet "Gadebørn verden over". Vi endte med at fokusere mest på gadebørn i Asien.

Problemformulering
Hvordan kan det være at antallet af gadebørn stiger i takt med at antallet af hjælpeorganisationer og indsamlinger bliver større, og det enkelte menneske får flere og flere penge til rådighed?

Elevens kommentar

Vi fik et godt råd om at vi skulle have spurgt unicef til råds om hvad man kunne gøre for at stoppe det, og ikke bare andre elever på skolen.

Indhold

Problemformulering
Introduktion til emnet
Akhtars hverdag
Antallet af fattige stiger
Antallet af gadebørn stiger
Indenlands- og udenlandshjælp til gadebørnene
Indenlandshjælp
Udenlandshjælp
Loven om børn og unge
Børn i Indien
Statistikker
Kikis Childrens Home
Vurdering

Uddrag

Et gadebarn. Ingen forældre eller støtte. Intet hjem eller sted at være. Afskyet. At blive anset son frastø-dende - helt alene. Sådan lever mange børn. For at være mere præcis. Ca. mellem 100 og 150 millioner. Mange lande vil dog ikke anerkende, at de har gadebørn. Derfor er tallene kun ca. Hovedparten af alle gadebørn er drenge.
Et gadebarn er et barn der bor og sover på gaden. Det er bl.a. børn der er løbet hjemmefra, blevet forladt af deres forældre eller forældreløse børn, der har mistet deres forældre ofte pga. AIDS. De er for det meste havnet på gaden pga. af fattigdom og manglende muligheder hjemme. For nogle er det en flugt fra familien, der er gået i opløsning, eller en flugt fra vold eller seksuelt misbrug i hjemmet. Andre gadebørn tjener penge til familiens overlevelse, ofte ved at sælge varer på gaden.
Nogle af børnene der er forældreløse ønsker ikke at bo på børnehjem, fordi forholdene nogle steder minder om et fængsel. Når først børnene har prøvet gadelivet viser erfaringen, at det er meget vanskeligt at få dem tilbage til familien igen... Køb adgang for at læse mere

Gadebørn i Asien

[2]
Bedømmelser
 • 22-06-2014
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Super opgave, kan klart anbefales
 • 01-02-2011
  Den er god, og lærerig. ANBEFALES.