Projektopgave om hippiekulturen og ungdomsoprøret

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FP9
 • 12
 • 8
 • 2139
 • PDF

Projektopgave om hippiekulturen og ungdomsoprøret

Projektopgave fra 9. klasse om hippierne og ungdomsoprøret.

Problemformulering

Hvorfor er hippiekulturen opstået og hvilken betydning har den haft i Danmark?

•Hvad var ungdomsoprøret?

•Hvad kendetegner hippierne?

•Hvilket syn har hippierne på musik?

•Hvordan er hippiekulturen i Danmark?

Skolehjælpen.dk's kommentar

Eleven forholder sig meget positivt til hippiekulturen.

Indhold

Indledning 2
Problemformulering 2
Hippie 3
Hip 3
Slumstormere 3
Hjemland 3
Hvad var Ungdomsoprøret? 4
Grundlaget for Ungdomsoprøret 4
Hippierne i ungdomsoprøret 4
Hvad kendetegner hippierne? 5
Udseende 5
Adfærd 5
Budskab 5
Religion 6
Hvad er hippiernes syn på musik? 6
Betydning 6
Musikstil 6
Hvordan er hippiekulturen i Danmark? 7
Betydningsfulde steder for hippierne 7
Nutidens hippier 7
Egne holdninger 8
Afslutning 9

Uddrag

Indledning
”Kultur” er vores overordnede emne. Vi har som delemne valgt hippier. Vi har valgt dette, fordi vi interesserer os meget for deres stilart og gerne vil finde ud af mere om deres væremåde og livsopfattelse. Hippiekulturen er en udbredt kultur i mange lande, og må derfor være opstået på et bestemt grundlag. Det er blot en af de ting vi vil finde ud af. Vi har dog valgt at lægge mest vægt på, hvordan kulturen er i Danmark.

Hippie
Hip
Selve ordet hippie siger meget om deres adfærd.”Hip” betyder at være frisk og med på balladen. Det kan også betyde at man er trendy og smart. Hip betyder også hofte, det kan også relatere tilbage til hippierne. De tog nemlig ofte så mange stoffer, at de blev meget tynde, så man let kunne se hoftebenene. På engelsk betyder ordet ”hipped”, ”at være helt skør med”, det kan også være deraf ordet kommer. I begyndelsen blev hippierne bare kaldt for ”de langhårede”, senere blev de også kaldt ”blomsterbørn”, fordi de gik meget op i liv, glæde og flower power. Først i 1967 begyndte folk at bruge ordet hippie, men hippierne selv synes ikke rigtig om ordet, så først nogle år efter, accepterede de dette.
Slumstormere
Slumstormere var folk, der besatte tomme og næsten faldefærdige ejendomme. Det var blandt andet på den måde Christiania blev overtaget af de unge. Nogle hippier var slumstormere, men slumstormere kunne også være unge under uddannelse eller stofmisbrugere. De unge slumstormere har også besat mange andre bygninger og grunde. Hvilket også var noget af det, de kom i konflikt med myndighederne over.

Hjemland
Hippierne kommer oprindeligt fra San Francisco i Californien, hvor de slog sig ned ved vestkysten. Senere bredte de sig til andre dele af verden. Det var ikke fordi de rejste til andre lande, men fordi mennesker i andre lande blev inspireret af dem og gjorde ligesom dem. På den måde kom der ...

---

Hvad var Ungdomsoprøret?
Grundlaget for Ungdomsoprøret
Da kvinderne kom ud på arbejdsmarkedet, øgedes familiernes økonomi. Dette betød flere studerende på gymnasierne og resulterede i pladsmangel. Dette ville de unge have ændret omgående. Samtidig ville de have fornyet lærerne, da de mente deres undervisningsform var forældet.
Det var under ungdomsoprøret at hippierne i stor grad trådte frem i rampelyset med ”flower power” stilen og slogans som ''Make love, not war.'' Med dette mentes der, at bl.a. krigen i Vietnam skulle stoppes. Alle soldater blev under krigen karseklippede, så som protest begyndte hippierne, at lade håret gro. De unge protesterede også i høj grad imod det kapitalistiske samfund og dens opfattelse... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om hippiekulturen og ungdomsoprøret

[10]
Bedømmelser
 • 12-10-2011
  meget overfladisk opgave går ikke rigtigt ind på noget konkret, helt ubrugelig for mig.
 • 16-03-2010
  Den her opgave om hippierne har hjulpet mig en del med mit projekt.
 • 25-01-2017
  Bedømt af Folkeskoleelev i 8. klasse
  det er rigtig godt skrevet
 • 10-06-2016
  God inspiration - udmærket opgave.

Andre brugere, der har downloadet Projektopgave om hippiekulturen og ungdomsoprøret, har også downloadet