Koreakrigen 1950-1953

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Historie FSA
 • 10
 • 16
 • 3877
 • PDF

Rapport: Koreakrigen 1950-1953

Jeg undersøger Koreakrigen.

Problemformulering

Korea var det første land i Asien, som kom til at lide under Den Kolde Krig. Men hvad er Korea-krigen, hvad forårsagede krigen, og hvad var konsekvenserne efterfølgende for Korea og de indblandede lande? Hvor lang tid varede Korea-krigen, og hvem var indblandet?

Problemstilling

Hvad er Korea-krigen?
Hvem startede den?
Hvornår startede den?
Hvornår sluttede den?
Hvordan endte den?
Hvem var indblandet i den?
Hvorfor startede den?
Hvad fik man ud af den?
Hvad var Danmarks rolle i Korea-krigen?

Indhold

Indledning
Problemformulering
Problemstilling
Før Korea-krigens udbrud
Korea-krigen bryder ud
Stilstand og forhandling
Korea-krigens følger
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Indledning

Vores lærer kom og sagde til os at vi skulle lave en projektopgave. Det overordnede emne for os alle var Den Kolde Krig. Nu skulle vi så finde det emne der lige fangede os. Korea-krigen. Det er da det vi skal have. Og det blev det så. Vi valgte Korea-krigen fordi vi synes det lød spændende. Vi valgte det også fordi vi gerne ville vide mere om krigen, da vi ikke synes vi har hørt særligt meget om den. Korea-krigen er også en meget spændende krig, fordi det ikke er særlig lang tid siden (1950-1953), og fordi krigen egentlig begyndte mellem de to stormagter fra 2. verdenskrig, Sovjetunionen og USA. De kunne ikke enes om Korea, og der startede krigen så. Vi har også haft noget om de forskellige ideologier, og det var jo egentlig grunden til at Sydkorea og Nordkorea ikke kunne sammen. De havde hver deres leder, og hver deres ideologi. I det hele taget valgte vi Korea-krigen fordi det lød spændende og vi kan forholde os til det, fordi det ikke er så lang tid siden.

Før Korea-krigens udbrud
Fra begyndelsen
I begyndelsen af det 20. århundrede var Korea et samlet og selvstændigt land, der var blevet styret af Yidynastiet i mere end 500 år, men i 1910 blev Korea erobret af Japan. Japan styrede Korea som en koloni, og gjorde alt for at ødelægge Koreas følelse af nationalitet. Det japanske sprog blev brugt til næsten alt, og kun et mindretal af koreanerne var glade for det nye styre.
I 1930'erne ville Japanerne have mere land, og de begyndte at udvide deres rige. De trængte ind i Kina, og i 1937 opstod der en krig. USA støttede Kinas nationalistiske leder, Chiand Kai-shek, og i 1941 gik Japan i krig mod USA, og det udløste anden verdenskrig. Japan vandt hurtigt nogle sejre, og det betød at de kunne besætte store dele af Asien bl.a. Filippinerne, Malaysia og Indonesien. Krigslykken vendte, og i 1945 overgav Japan sig til USA og dets allierede... Køb adgang for at læse mere

Koreakrigen 1950-1953

[3]
Bedømmelser
 • 08-03-2010
  den var rigtigt god og der var en masse gode synsvinkler på korea krigen og vi fik et stort 12 tal
 • 10-12-2009
  den er fanme go' piger! :D i har rigtigt fyrer op der var? SÅDAN ;)
 • 18-12-2009
  meget fin opgave lavet