Ledere under 2. verdenskrig

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Historie FSA
  • 9
  • 10
  • 2724
  • PDF

Noter: Ledere under 2. verdenskrig

Jeg gennemgår kort nogle af de mest markante ledere under 2. verdenskrig.

Indhold

Winston Churchill
Franklin Roosevelt
Adolf Hitler
Josef Stalin
Thorvald Stauning
Andre personer

Uddrag

Winston blev født i 1874 og levede indtil 1965, hvor han døde af alderdom i en alder af 90. Imens han levede opnåede han mange ting, bl.a. at blive premierminister 2 gange og få nobel prisen i litteratur. Han modtog også en orden, "Knight of the Garter" i 1953.

Han skrev mange bøger mens han levede, journalistiske såvel som noveller og en enkelt biografi om sig selv. Det blev også til nogle bøger fyldt med hans meninger omkring alting.
Han var også meget kunstnerisk, dette udtrykte han i sine mange malerier. Han holdte mange udstillinger på det kongelige akademi, og ved hans død havde de oprettet et helt udstillingsrum til hans mange malerier.
Churchill er selvlært og har aldrig haft nogen til at betale et studie ophold til ham, da hans far, John Churchill (yngste søn af den 7'ende greve af Marlborough), ødelagde sin politiske karriere og døde som 47årig. Han kom aldrig på gymnasiet, tog til militæret i stedet for. Sin første krigserfaring fik han på orlov, hvor han tog til Cuba som korrespondent. Siden da har han været korrespondent mange gange, og skrevet en del bøger om det. Han har været udstationeret en del steder, bl.a. i Indien, hvor han var med den Indiske hær på nogle missioner. I 1901 blev Churchill medlem af parlamentet... Køb adgang for at læse mere

Ledere under 2. verdenskrig

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.