Økonomisk ulighed i Danmark

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Samfundsfag FSA
 • 12
 • 8
 • 2586
 • PDF

Rapport: Økonomisk ulighed i Danmark

Beskrivelse af den økonomiske uligheds udvikling, konsekvenserne hvis uligheden fortsætter med at vokse, og hvad nogle forskellige partier har tænkt sig at gøre ved det.

Problemstilling
Jeg har tænkt en del over om der faktisk er der en reel økonomisk ulighed i Danmark. Hvis ja, - hvordan er den og har den ændret sig over tiden? I medierne snakker man jo mere og mere om det tilsyneladende voksende skel mellem de rige og de fattige, og jeg vil undersøge hvilke årsager der er til dette, samt hvilke konsekvenser det kan medføre. Dertil kunne jeg godt tænke mig at danne mig et overblik over, hvad de politiske partiers holdninger og løsningsforslag er til denne økonomiske ulighed.

Indhold

Emnebegrundelse 3
Problemstilling 3
Indledning 3
Den økonomiske uligheds udvikling 4
Skellet mellem rig og fattig 4
Partiernes plan for en løsning 6
Konklusion 6
Kildefortegnelse 6

Uddrag

Emnebegrundelse
Da vi fik at vide, at vi skulle lave en samfundsfagsrapport omkring et valgfrit emne, begyndte tan-kerne virkelig at flyve, og jeg fik hurtigt stillet nogle krav op til mit emne: 1. det skulle være rele-vant for Danmark, 2. det skulle være oppe i tiden, 3. det skulle være noget jeg synes er spændende og som kan udfordre mig fagligt, og sidst men ikke mindst 4. det skulle være noget med en histo-risk baggrund. Derefter gik jeg i gang med at følge ekstra godt med i nyhederne, og nærmest faldt over dette emne. Jeg blev hurtigt fast besluttet på, at det er den økonomiske ulighed i Danmark jeg vil arbejde med, da det opfyldte de overstående krav, og fangede min interesse.

Indledning
Jeg er blot et af mange børn her i Danmark, der er vokset op uden nogen form for mangler i hver-dagen. At både ekstrem fattigdom og ekstrem rigdom eksisterer, har jeg længe været klar over. Jeg har dog altid forbundet det med lande som USA, Indien, Kina og Brasilien, og har faktisk aldrig tænkt tanken om, at det nogensinde skulle blive sådan, her i Danmark. Danmark er jo et rigt land med gode muligheder og et godt velfærdssystem – eller er det virkelig sådan det står til? Ifølge blandt andet politikere og især medierne, er det hele ikke helt så lyserødt som det måske virker til at være. Vores skel i samfundet mellem rig og fattig er tilsyneladende blevet større, og ved at kig-ge på dens udvikling indtil nu, ser det ud til at dette skel kan blive en del større med tiden... Køb adgang for at læse mere

Økonomisk ulighed i Danmark

[3]
Bedømmelser
 • 18-06-2013
  gode notater :) fattigdom er helt klart noget der skal tages hånd om
 • 21-08-2012
  jeg syntes der mangler nogle flere kilder, men eller helt ok
 • 08-03-2012
  god opgave men lidt dårlig