Opgave om ungdomsoprøret

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Historie FSA
  • 10
  • 14
  • 4474
  • PDF

Rapport: Opgave om ungdomsoprøret

Jeg undersøger ungdommen i 60'erne og ungdomsoprøret. Jeg kigger blandt andet på de unges holdning til Vietnamkrigen og studenteroprøret i Danmark.

Indhold

Indledning
Baggrund for oprøret
Vietnam-krigen
Hippierne
Studenteroprøret
Provoerne
Feministerne
Musikken i 1960
The Beatles
The Who
Konklusion
Kildeliste

Uddrag

Hvad skete der i 1960'erne? Hvad var det for en unfair og voldsom Vietnam-krig, hvilken kæmpe forskel på kvinder og mænds lønninger og behandling, gamle fastgroede skikke der blev skiftet ud… Der er mange grunde til ungdomsoprøret startede. Måske var det bare noget der skulle ske? Intet ville have været som det er den dag i dag, hvis ikke ungdomsoprøret fandt sted den gang.
Der var flere forskellige grupper som blev til, men de største var nok provoerne og feministerne.
Selvom dette kapitel i historien kun foregik i 60'erne blev det til et stort og vigtigt kapitel i Europa og USA's historie.

Og hvad med musikken? Generelt har kunsten jo altid flyttet sig, forandret sig i løbet af årene – forhåbentligt bliver den ved med det – men hvad var ”60'er-musikkens”effekt på mennesket… eller hvad var menneskets effekt på ”60'er-musikken?” Hvad foregik der indenfor de rammer i ind- og udland?
Jeg har valgt emnet ”Ungdommen i 60'erne med fokus på musikken” fordi jeg synes, at denne del af udviklingen er utrolig spændende men også meget vigtig for os og vores samfund. Alt for mange kender ikke til baggrunden for deres handlinger, og udseende men stadig – 40 år efter – dømmer dem. Derfor vil jeg gerne selv oplyses omkring dette emne og se om jeg kan åbne andres øjne, for hvad der egentlig skete den gang i 60'erne.
Jeg har dog valgt at dele opgaven op med hoveddelen (Ungdommen i al sin generalitet ) og så med nærmest et ”bilag” om musik... Køb adgang for at læse mere

Opgave om ungdomsoprøret

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.