Projektopgave om mediernes magt og censur

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 10
  • 10
  • 3829
  • PDF

Projektopgave om mediernes magt og censur

Projektopgave fra 9. klasse om den 4. statsmagt, medierne.

Den indeholder fakta om medier, og om hvorfor det kaldes d. 4 statsmagt.

Problemstilling
Har medierne indflydelse på vores holdninger, og påvirker de magtens tredeling?

Indhold

Indledning
Hvad er medier?
Fjernsynets historie
Avisens historie
Kommunikation
Magtens tredeling Censur Medier og mennesker Presseetik Good vs bad Spindoktor Konklusion Litteraturliste Bilag

Uddrag

Når vi har valgt at arbejde med medierne, er det fordi, det er en stor del af vores hverdag. Medierne fylder os med nyheder hvor end vi går, og alle har mulighed for at følge med. I dag er det blevet sådan, at medierne bombardere os med flere, og flere nyheder, og vi kan slet ikke nå at forholde os- og tage stilling til dem alle. Det er fascinerende, hvordan medierne kan have indflydelse på samfundet, og hvordan de får vores tanker i gang. De påvirker os utrolig meget, og det kan ske at medierne får os til at ændre vores synspunkter. F. eks elsker hver eneste dansker jo sin ytringsfrihed, men da Kurt Westergaard havde tegnet Muhammed med en bombe i turbanen, blev vi bange for vores ytringsfrihed, og vi begyndt at tvivle på, om vi kunne tillade os at ytre os så frit, som vi nu har lov til. (Se bilag. Side 1.)
Vores problemstilling er som følgende: Har medierne indflydelse på vores holdninger, og påvirker de magtens tredeling? Disse spørgsmål vil vi gå i dybden med, undersøge, og forhåbentligt finder vi svarene dertil.

Hvad er medier?
Medier er noget som underretter os om nyheder. I indland, såvel som udland. Medier kommenterer verdens handlinger, og fortæller dem videre til os. Man kan finde mange former for medier; Tv, radio, internet, bøger, film, aviser, reklamer, ja man kan blive ved. I denne opgave har vi primært valgt at lægge fokus på TV, og aviser. Det er to store medieprodukter, som også er nogle af de medier der har mest indflydelse på hverdagen. Stort set alle har fjernsyn, og læser dagligt avis.
Medier er kommunikation. Det kan være kommunikation fra journalisten, ud til læserne. Det kan være kommunikation gennem film, interviews osv. Det er det medierne bringer ud, som alle taler om. Medierne er en slags kilde til en status. Jo flere nyheder man kan bringe, jo flere forargeligheder du kan komme med, des flere lyttere vil du få. Medierne får... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om mediernes magt og censur

[1]
Bedømmelser
  • 02-02-2011
    Helt iorden..................