Opgaveøvelse til debatindlæg

Se flere bedømmelser 4,67 4,67 4,67 4,67 4,67 4,67 (6 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk. Et Guld-produkt er et produkt, som er udarbejdet til Skolehjælpen.dk af fagligt dygtige undervisere og studerende. Skolehjælpen.dk markerer ekstra gode produkter med mærkatet Guld-produkt.

Uddannelse

Folkeskole 9. klasse

Fag

Dansk FSA

Antal sider

12

Antal ord

4063

Filformat

PDF

Opgaveøvelse til debatindlæg

Bliv klar til afgangsprøven i dansk: Øv dig med denne opgaveøvelse til debatindlæg. Debatindlæg er en af de opgavetyper, der ofte kommer til afgangsprøven.

Med denne opgaveøvelse kan forældre og barn sammen træne at skrive et debatindlæg.

Sådan bruger du opgaveøvelsen
Øvelsen indeholder en opgaveformulering, hvor eleven skal skrive et debatindlæg på baggrund af to artikler.

Til opgaven medfølger en vejledning i at skrive et godt debatindlæg, som eleven læser inden besvarelsen. I vejledningen får eleven retningslinjer og gode råd til opbygning, sprog og indhold i et debatindlæg.
Ved at læse den eksempelbesvarelse på debatindlæg, der også medfølger, får eleven en idé om, hvordan et godt debatindlæg skal se ud.

En forælder læser også vejledningen, som så bruges som guide til at gennemgå og vurdere besvarelsen. Derpå kan forældre og barn tale om, hvor besvarelsen er god, og hvor den kan forbedres.

Kort om opgaven
Opgaven omhandler debatindlæg, som er en af de opgavetyper, der ofte kommer til afgangsprøven. Debatindlæg er en opgavetype, hvor du skal skrive artikel i en avis, hvor du kommer med din mening om et eller andet emne, som er til debat. Som regel skriver man debatindlæg med udgangspunkt i en vedlagt tekst, hvor en person har skrevet sine synspunkter om emnet. I debatindlægget skal du argumentere for, hvorfor du er enig eller uenig i synspunkterne, og hvad du i øvrigt mener om emnet for debatindlægget.

Vejledningen til at skrive et debatindlæg finder du her (vejledningen er også inkluderet i opgaveøvelsen).

Opgavetyper til afgangsprøven
Øvelsen er målrettet elever i 9. og 10. klasse. Med denne opgaveøvelse bliver eleven forberedt på én ud af de 15 opgavetyper, som kan komme til afgangsprøven i dansk.

Du finder vejledninger til alle opgavetyperne her.

Klik her og download nu et godt skridt på vejen til at komme videre med din egen opgave.