OSO om design

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om design

En OSO (Obligatorisk Selvvalgt Opgave) om designuddannelse.

Problemformulering
- Hvad vil jeg efter mit efterskole ophold?
- Hvilken studieretning passer bedst til uddannelsen jeg vil tage?
- Hvad er min drøm?
- Hvordan vil jeg opnå min drøm?
- Hvilke slags Designere er der i Danmark?

Lærers kommentar

God, men manglede finpudsning

Indhold

• Indledning s. 3
- Hvem er jeg, og hvad vil jeg?
- Brobygning
• Problemformulering s. 4
• Efterskole s. 4
- Hvorfor valgte jeg Oure efterskole?
• Ungdomsuddannelse s. 5-7
- STX
- HHX
- Mine tre valg
• Mit Sabbatår s. 7-8
• Design uddannelsen s. 8-9
- Bachelor
- Kandidat
- Adgangskrav
- Uddannelsesparathed
• Jobbeskrivelse s. 9-10
• Interview og perspektivering s.
• En arbejdsdag som designer s.
• Konklusion s.
• Litteraturliste s.

Uddrag

Indledning:
Lige siden 8. Klasse har jeg fået kastet i hovedet. “Hvad vil du opnå i livet?” Der bliver talt om ungdomsuddannelse, karakter og præstationer hele tiden. Men efter at have været tvivl siden 0. Klasse er jeg forhåbentlig på vej mod noget jeg virkelig vil. Jeg har i en længere periode leget med tanken om at blive designer. Jeg synes det er spændende og interessant uddannelse, og det er noget jeg kunne se mig selv som, i fremtiden.
Jeg vil gerne kunne udtrykke mig kreativt, og vise mine evner frem, så andre kan bruge dem. Jeg ville enten arbejde med produkt design eller grafisk design.

Jeg er selv en pige på 16 år, mit navn er X og jeg er født og opvokset i X. Jeg har haft en dejlig opvækst, med en normal kernefamilie omkring mig. Min mor og far og mine to storebrødre. Jeg har gået på X skole fra 0-9, og er så startet i 10. Klasse på Oure efterskole. Efter mit efterskole ophold vil jeg gerne tage enten en STX uddannelse - den almene studentereksamen. Eller en HHX - Højere handelseksamen. Derefter skal jeg have et sabbatår, og så er det videre til Universitetet.

Nu har vi været en uge på brobygning, jeg var to dage på Oure kost gymnasium og tre dage på HHX i Svendborg. Inden brobygning var jeg rimelig afklaret med mig selv om at jeg ville vælge den almene studentereksamen altså en STX. Jeg blev en smule i tvivl. Hvis man ser længere varigt på mine fremtidsplaner, ville en HHX, også være en meget nyttig ungdomsuddannelse mulighed for mig. Jeg synes personligt selv at STX er en bredere uddannelses mulighed, og åbner flere døre. Men jeg synes til gengæld også at HHX ville være et rigtig godt valg, i forhold til at starte sit eget design firma op, der nok er min mere langsigtede drøm.

Jeg vil gerne bruge denne OSO opgave til at reflektere over hvilke fremtidsmuligheder jeg har, og hvordan jeg kommer frem til det drømmejob jeg har i tankerne. Jeg håber på at opgaven vil hjælpe mig med at blive mere afklaret omkring mit valg, og forhåbentlig er klar til at vælge gymnasium her i februar måned... Køb adgang for at læse mere

OSO om design

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.