OSO om jagerpilot

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om jagerpilot

OSO fra 10. klasse om at være jagerpilot.

Indhold

Indledning
Adgangskrav
Optagelse
Uddannelsen
Uddannelsens fem faser
Hverdagen
Konklusion
Produkt (Ansøgning)
Kilder

Uddrag

Indledning:
Jeg har som barn aldrig oplevet tilfredsstillelse ved rolighed som jo tit er efterfulgt af tryg-hed, så har altid skulle have det vildt og lidt farligt. Det kunne ses i skolen såvel som i leg, hvor jeg altid kunne findes 5 meter højere oppe i træerne end mine kammerater, eller dykkende 2 meter længere nede end alle andres limit. Arbejdsmæssigt i skolen har jeg heller aldrig været tilfreds med at give en skolelærer ret bare for at få et smil igen, nej jeg har altid vovet at sige læren imod for at ytre mine egne meninger. Sådan var det dengang, og sådan er det den dag i dag.

Så hvorfor skulle det være anderledes om 2-10 år? Derfor ser jeg ikke mig selv som tømrer, eller som en der sidder på den samme kontorstol hele året rundt, og som må tilfredsstille sig selv med en sjov e-mail i ny og næ. Nej, jeg ser mig selv i et anderledes udfordrende job, som ikke kun er fysisk eller teknologisk, men i et job som kombinerer de to faktorer i et ekstremt krævende og spændende arbejde. Jeg tænker på et arbejde som ikke er ens formet, men som er forskelligt fra dag til dag, et udfordrende men sjovt arbejde som jeg kan vågne op til hver morgen, og kun glæde mig over at der er en hel arbejdsdag i vente.

Den ultimative drøm som jagerpilot af plaget mig lige så længe jeg kan huske, og hver gang jeg hører, eller ser noget om jagerfly, kan jeg mærke mit hjerte slår en ekstra gang. At folk kigger op til en med respekt, når du møder på basen, og at du kan sætte dig ind, og styre verdens farligste og mest teknologiske våben lyder som noget fra en science fiction film. Det er ikke et ufarligt job, og det er med livet som indsats, når man flyver med en fart nok til at bryde lydmuren med at brag, men også et utroligt spændende job, som jeg mener vil byde på udfordring og tilfredsstillelse nok til mig.

Det er langtfra alle som kan blive jagerpilot, faktisk er det kun ganske få der rammer nåle-øjet, da det er meget krævende både fysisk og fagligt. Men hele mit liv har jeg ikke stødt på nogen person der skulle være mere egnet til jobbet end mig, så hvis ikke jeg kan blive ja-gerpilot, så mener jeg ikke at nogen andre der kan... Køb adgang for at læse mere

OSO om jagerpilot

[12]
Bedømmelser
 • 31-01-2010
  Det var ikke lige helt det jeg havde forventet. Opgaven indeholder kun om uddannelsen. Men det er meget fint, hvis det er kun det man skal bruge.
 • 05-04-2011
  Godt og konkret overblik over uddannelsen. Stor hjælp i min research. Kan helt sikkert anbefales.
 • 08-01-2016
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  Fik 10 for opgaven, den hjalp mig rigtig meget!
 • 06-05-2014
  Rigtigt godt skrevet, bedste OSO opgave jeg har læst.