OSO om Medicin

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om Medicin

Rapporten giver en oversigt over uddannelsen til læge og er skrevet i forbindelse med OSO i 10. klasse.

Eleven fortæller om sit valg af ungdomsuddannelse, og hvordan dette skal kvalificere eleven til at søge ind på medicin.

Eleven vil herefter specialisere sig inden for neurologien og giver i denne forbindelse en oversigt over sygdommen meningitis.

Lærers kommentar

Det feedback jeg fik var at der kun var små ubetydelige fejl hvilket resulterede i jeg fik 12.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Fin opgave. Kildelisten kunne godt være bedre.

Indhold

Indledning
Trin 1 (ungdomsuddanelse)
Trin 2 (videregående uddannelse)
Trin 3 (perspektivering og specialisering)
Konklusion
Kildehenvisning
Indholdsfortegnelse

Uddrag

Indledning

Mit navn er X. Jeg er en dreng på 16 år, har lige haft fødselsdag i november. Den tredje for at værre helt nøjagtig. Jeg kommer oprindeligt fra Rumænien, men blev adopteret som treårig, af min skønne, lille rødhårede far og min dejlige høje modebevidste (ifølge hende selv naturligvis) Mor. Vi er en rigtig dansk kernefamilie på tre medlemmer, da jeg gudskelov for mine forældres vedkommende er enebarn. Jeg har altid gerne ville have haft en lillebror, men det ville nok have drevet mine forældre til vandhvid, især hvis det var en lille Mini-Alexander, som skulle løbe rundt og bare være halvt så meget en rod som hans storebror. Så ville min far vidst for alvor begynde at få rød hårvækst.
Lige nu befinder jeg mig på Oure Mark (Oure efterskole). Hvor ligger Oure Mark? Ja, det spurgte jeg også mig selv om første gang jeg hørte navnet Oure. Jo det ligger 55N˚ Længde og 10Ø˚ Brede. http://www.kultunaut.dk/perl/sted/type-djz2/nr-2029834. Så ved man da dét!
Det er et dejligt sted at være, stort, men alligevel meget kompakt. Jeg valgte Oure for at ”forbedre” mine sociale interaktioner og for at omgås mennesker på en anden måde. Før var jeg enebarn, hvilket jeg stadigvæk er, men i princippet har man lige fået 560 ”stand-in” søskende for et år og nogle resten af livet. Min pointe er, før kunne jeg lukke døren og være HELT alene, men nu, nu er der mennesker omkring en alle 24 timer i døgnet, man kan ikke bare lukke døren til sit værelse og være helt alene. Enten vil der være støj nede fra GOG-drengenes håndboldværelse værelse, der skændes over FIFA, eller fra fodboldpigerne som mundhugges om hvem der har taget hvis mascara. Altså, ALTID støj! Det hele tager hårdt på en, men det er jo derfor weekender er til!
Forrige år var jeg i praktik på Sønderborgsygehus på medicinskambulatorium, hvilket gjorde jeg lige blev dét mere afklaret med mig, om hvorvidt det var den vej jeg ville gå… Og det er det! For et par uger siden var jeg i brobygning her på Oure, hvor jeg valgte 2 dages ”Mad til Mennesker”, for at få et indblik i gastronomiens verden i forhold til ernæring osv. Jeg valgte det som et supplement til min forståelse af lægevidenskabens anatomi. Derefter tog jeg 3 dage på Oures gymnasium (STX), for at få en idé om hvad et alment gymnasium vil kunne tilbyde mig i forhold til min muligvis fremtidige karriere som læge.

Trin 1
Oure vejen frem…
Mit mål med Oure opholdet er at forberede mig på Gymnasiet efter ferien. Jeg regner med at tage AGS Gymnasiet i Sønderborg som er et alment gymnasium, STX. Jeg vælger Bioteknologi-Fysik-Matematik som studieretning, da den lægger meget vægt på moderne forskning inden for... Køb adgang for at læse mere

OSO om Medicin

[1]
Bedømmelser
  • 08-01-2013
    Bedømt af Efterskoleelev i 9. klasse
    gode beskrivelser mange steder, men savner en mere fyldestgørende kildeliste. ville have været glad hvis der var fodnoter undervejs

Andre brugere, der har downloadet OSO om Medicin, har også downloadet