OSO om pilot

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om pilot

OSO som handler om pilotuddannelsen og beskriver uddannelsesforløbet og de specifikke krav, der bliver stillet til piloter. Den beskriver også, hvordan man kan blive pilot igennem militæret.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Fin opgave. Der mangler en problemformulering, og der kunne godt være mere fokus på jobmuligheder efter uddannelsen.

Indhold

Indledning
Arbejdsprocessen
Min stand
Uddannelsen til pilot
Evaluering
Konklusion

Uddrag

Indledning

Min interesse til erhvervet pilot er, at jeg synes det er spændende og meget interessant. Jeg har altid kunne lide at flyve, og syntes det var afslappende at kigge ud igennem flyvervinduet, men det er selvfølgelig ikke det, jobbet som pilot handler om, men min interesse for at være pilot fandt sted, da jeg fandt ud af, hvor meget jeg egentlig kunne lide, at sidde i en flyver og vide at jeg mange kilome-ter oppe i luften. Det er en dejlig følelse og jeg nyder det.
Min opgave handler om selve uddannelsen med den overordnede problemformulering; Hvordan bliver man pilot, hvor vil jeg prøve at sætte ord på, hvilke krav der sættes for en pilot, hvordan er uddannelses forløbet, hvor kan man tage uddannelsen henne og tilmed belyse hvilke forskelle og ligheder er der ved at tage uddannelsen igennem en privat flyveskole og en militærflyveskole.

Arbejdsprocessen
Den første dag, tirsdag d. 3 arbejdede og færdig gjorde jeg aftale papiret, hvor jeg fik sat ord på mine tanker om hvad jeg vil undersøge og fortælle til messen, og hvordan min stand skulle se ud. Endvidere tog jeg kontakt med to flyveskoler, Center Air Pilot Academy i Roskilde og Flyvevåb-nets Officer skole i Ballerup for at lave en aftale: Center Air Pilot Academy fredag d.6 og Flyve-våbnets Officersskole mandag d. 9.
Onsdag og torsdag fandt jeg materiale og researchede efter information om pilotuddannelsen igen-nem privatflyveskole og militærflyveskole, så jeg også kunne forberede mig til interviewene.
Fredag tog jeg ud til Center Air Pilot Academy og snakkede med Anna Kjær Thorsøe chefinstruktør og operationschef på Center Air Pilot Academy, og så samlede jeg den information som jeg både havde fået på nettet og som jeg har fået fra Anna Kjær Thorsøe og begyndte på at skrive denne rap-port i weekenden.
Mandag d. 9 tilbragte jeg på Jonstruplejren i Ballerup på flyvevåbnets officersskole og snakkede med major Allan Møller-Petersen, der kunne forklare mig om uddannelsen. Både Anna Kjær Thor-søe... Køb adgang for at læse mere

OSO om pilot

[3]
Bedømmelser
 • 12-12-2012
  En ok opgave, med ok indhold, men en ringe opsætning, utrolig kedelig og meget rodet. Der mangler noget om pilotens arbejdsag og fremtidsudsigter. Ville også være godt med et interview!
 • 10-12-2015
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  vanvittig god opgave! hjælper så meget!
 • 28-02-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  rigtig god men mangler en del