OSO om sælger

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om sælger

OSO om hvordan man bliver sælger.

Problemformulering

Kort formulering af hvad du vil undersøge med din opgave:

At undersøge hvad der skal til for at blive en god sælger.
Under dette vil jeg undersøge personlige egenskaber, den faglige viden, viden om produkter, kropssproget, reklamer samt uddannelsen.

Hvilke dele forventer du vil indgå i dit produkt:
Som produkt vil jeg fremstille en rapport som omhandler min opgave.

Indhold

Sælger 1
Oso 2
Forord 3
Indholdsfortegnelse: 4
Uddannelsen til at blive sælger 5
Hhx 5
Ha 5
Ak (erhvervsakademiskuddannelse) 6
De personlige egenskaber 7
Empati 7
Præstationsbehov 7
Selvtillid 7
Nonverbal kommunikation 8
Disciplin 8
Kommunikationsteknik 8
Humor 9
Kundekonti 9
Rapport fra Danske Sælgere 9
Sælger-viden 11
Researchen af kundeemner 11
Produktkendskab 12
Multibrygmaskine 13
Konklusion 14
Litteraturliste 15

Uddrag

Forord

Grunden til at jeg har valgt at skrive om hvad, der skal til for at blive en god sælger, er dels at jeg virkelig godt kan lide at have med mennesker at gøre og dels, at emnet økonomi interesserer mig meget. Blandingen af disse 2 ting må være sælger. Kombinationen af salg og service tiltaler mig meget. Da jeg så blev stillet overfor denne udfordring, at lave en obligatorisk selvvalgt opgave, var det mig nærliggende at prøve at finde ud af noget mere om denne mulige fremtidsbeskæftigelse..


Uddannelsen til at blive sælger

Sælger er en bred betegnelse for mange forskellige job typer og derfor også en betegnelse med mange uddannelser bag. Brancher inde, for salg er vidt forskellige. Derfor er det teoretisk muligt at blive sælger ved kun at have folkeskolens afgangsbevis, mens at der er nogle brancher kræves krav som fx en gymnasialuddannelse plus en erhvervsøkonomisk uddannelse eller en eksamen fra universitet med erhvervsrelevans. Her vil jeg beskrive min forventede uddannelsesplan: ...

...

De personlige egenskaber

Det at sælge er noget vi alle gør dagligt. Når en teenager plager sin mor for at få lov til at tage med til en fest, forsøger teenageren at overbevise moren om, at dette er en god ide. Det samme gør en sælger, når han forsøger at overbevise kunden om at den løsning, sælgeren har, er den mest brugbar.
Der findes mange forskellige former for salg og derfor er der brug for mange forskellige egenskaber. Jeg vil i dette afsnit beskrive de personlige egenskaber, som jeg mener er relevante i forhold faget sælger.

En sælgers primære opgave vil altid være at præsentere de bedste løsninger på kundes problem eller behov. Sådan at kunden formentlig vil vende tilbage, fordi han var tilfreds med løsningen. Kunden skal føle, at det er ham der vælger løsningen, og at sælgeren blot er en troværdig konsulent eller rådgiver. Rygtet om at der er mange sælgere, der er mere plattenslagere, end sælgere er fortid, fordi de fleste firmaer har regnet ud at denne form for salg overhovedet ikke kan betale sig. Den måde at sælge på vil være meget omkostningsfuld, fordi sælgeren konstant skal ud at finde nye kunder, der har et eventuelt behov for hans produkt. I dag handler det om at gøre kunder tilfredse så... Køb adgang for at læse mere

OSO om sælger

[4]
Bedømmelser
  • 08-01-2017
    God inspiration, overskrifter dog en smule rodet
  • 13-04-2014
    En god OSO der har det hele med ;)
  • 31-01-2009
    God helt sikker værd at tage.
  • 31-03-2004