OSO om Tøjdesigner

Se flere bedømmelser 4,64 4,64 4,64 4,64 4,64 4,64 (11 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

Uddannelse

Folkeskole 10. klasse

Fag

OSO - Obligatorisk selvvalgt opgave FS10

Karakter

Ingen givet

Antal sider

17

Antal ord

4689

Filformat

PDF

OSO om Tøjdesigner

Jeg skriver om uddannelsen og arbejdet som tøjdesigner i min OSO opgave. Først gennemgår jeg min ungdomsuddannelse og herefter uddannelsen til projektudvikler (som gør mig i stand til at designe tøj). Jeg skriver også om, hvordan man kan undgå stress.

Skolehjælpen.dk's kommentar
Fin opgave. Afsnittet om stress virker malplaceret.

Indhold
Indholdsfortegnelse side 2
Problemformulering side 3
Indledning side 4
Uddannelsen side 5-8
Arbejdet side 8-11
Specifik problemstilling side 11-15
Konklusion side 16
Efterskrift side 17
Litteraturliste side 18
Kildehenvisning side 18

Uddrag
Jeg elsker at tegne, finde på nye sjove ting, designe og købe tøj, og følge, så godt jeg nu kan, med i moden. Rejser, kultur i andre lande og sprog hører også under kategorien: de ting jeg godt kan lide.
Det er sjovt at prøve noget nyt, jeg beundrer den hverdag hvor man kan opleve noget anderledes dag for dag.
Desværre er der jo også de ting jeg ikke så godt kan lide. Som for eksempel folkeskolen, den er ved at blive lidt kedelig. Jeg er virkelig skoletræt, træt af den almindelige hverdag hvor man skal det samme hver dag. Jeg ser det virkelig som den onde cirkel. Så hellere prøve noget nyt, måske var det derfor jeg tog på efterskole… måske ikke, det er aldrig til at vide, men jeg ved helt bestemt at det var for at finde mig selv.
Jeg mener man kan finde sig selv i en kreativ uddannelse, og da jeg vil have en forandret hverdag, ud og opleve ting, rejse rige og lande rundt, tegne, være min egen herre; hvorfor så ikke skrive om uddannelsen tøjdesigner. Det er en interessant uddannelse med masser af information. Og som chefdesigner Karen Rand siger: ”Her er der ikke noget der hedder en typisk arbejdsdag.” Det betyder jo at det er et job med oplevelser... [læs mere nu]