Eksempel på OSO fra 10. klasse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

Eksempel på OSO fra 10. klasse

Opgaven er et eksempel på en OSO opgave i 10. klasse (Obligatorisk Selvvalgt Opgave), som er udvalgt af Skolehjælpens redaktion til brug som inspiration.

Med dette eksempel kan du se, hvordan en OSO opgave i 10.klasse kan skrives og opbygges.
- Hvis du er i tvivl om hvilket erhverv, du skal vælge, så kan du tage et kig på vores oversigt her.

Eleven har skrevet om at blive uddannet til bygningsingeniør, hvilke krav der stilles til uddannelsen, og hvilke fremtidsudsigter og jobmuligheder der kommer med arbejdet.

Indhold

Indholdsfortegnelse

Adgangskrav til ingeniørstudiet
Evaluering af brobygning
Bygningsingeniøruddannelsen
Bygningsingeniør jobbet
Anlægsingeniør arbejdsopgave
Konklusion
Kilder

Uddrag

Bygningsingeniøruddannelsen tager i alt 3½ år og er delt op i 7 semestre. De 7 semestre er nærmest delt ind i 3 dele. De første 4 semestre er den grundlæggende ingeniørdel. Her lærer man de grundlæggende ting. Man skal lære de grundlæggende ting om at være bygningsingeniør, og man bliver stillet over for ingeniørmæssige problemstillinger. Så er der 5. semester, hvor man er i praktik. I de to sidste semestre specialiserer man sig. Man kan vælge specialisering i: Anlægsingeniør, konstruktionsingeniør, miljøingeniør og City Engineer. Man kan også vælge en kombination af de 4 forskellige.


Når man er færdig med uddannelsen, er man klar til at begynde på et job som bygningsingeniør. Man kan søge et job ved et firma som f.eks. Cowi, der er et kæmpe selskab, hvor der er mange ingeniører ansat. Man kan også vælge at bygge videre på sin uddannelse og blive civilingeniør, som tager 2 år ekstra.
Startlønnen som bygningsingeniør er ca. 33- 35.000 kr.(2008), og gennemsnitslønnen ligger på ca. 38.000 kr. Hvis man vælger at uddanne sig to år ekstra og blive civilingeniør, ligger gennemsnitslønnen på 45.000 kr.
Som bygningsingeniør er der forskellige arbejdsopgaver. Jeg har valgt at gå lidt ekstra ind på specialet anlægsingeniør, fordi det er det speciale, der siger mig mest. En typisk arbejdsopgave for en nyuddannet anlægsingeniør kunne være at beregne og tegne et anlæg for en kælder med fundament. Det er ikke en særlig stor arbejdsopgave i forhold til, hvad man senere kan komme ud for. Senere hen vil en typisk opgave være at stå for planlægning og styring af byggepladser... Køb adgang for at læse mere

Eksempel på OSO fra 10. klasse

[2]
Bedømmelser
  • 08-01-2017
    Flot opgave, gav overblik over detaljer i en opgave
  • 02-05-2014
    Rigtig god opgave til en oso opgave :)