OSO om at være skuespiller

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om at være skuespiller

OSO skrevet i 10.klasse om uddannelsen til skuespiller.

Jeg undersøger hvordan man bliver en skuespiller, hvilke udfordringer der er, hvilken indtægt man kan forvente, hvilke metoder man kan benytte sig af, og til sidst er det er omfattende interview med skuespilleren Jakob B. Engmann.

Indhold

Hvad er en skuespiller?
Optagelsesprøve
1. Prøve
2. og 3. prøve
Kom du ikke ind?
Forløbet på en skuespillerskole
Kort om skuespilleruddannelsen:
Uddannelsesforløb:
Teori
Krop
Stemme
Første år
1. semester
2. semester
Andet år
3. semester
4. semester
Tredje år
5. semester
6. semester
Fjerde år
7. semester
8. semester
skuespiller
Efter skuespilleruddannelsen
Indtægt
Interview med Jakob B. Engmann –Skuespiller-
Rolleopbygning
Kildeangivelse(r)

Uddrag

Hvad er en skuespiller? Hvorfor bliver man det? Hvordan bliver man det? Mange spørgsmål og mange svar. Men vi vil starte med os selv. Vi er to unge mennesker af hankøn på henholdsvis 15 og 16 år, som begge har en kæmpe lidenskab for teater og skuespil. Vi har begge lige siden vi var små, spillet meget teater og været utrolig interesseret i hvad det egentlig var der skete på den der scene, og hvorfor man egentlig skal stå på nogle brædder der er skrå? Skuespillet er jo en utrolig gammel tradition. Så gammel at det ikke kan lade sig gøre at sætte årstal på. For lige siden at der har været mennesker til har der været skuespil i en eller andet form. Alle mennesker dyrker det i små eller store mængder. Når du fortæller noget til andre og du med ord og fagter skal viderefortælle et billedes, en persons eller en hvilken som helst tings udseende eller handling, bruger du skuespil. Fortæller du en dialog mellem dig og en klassekammerat som er sket tidligere, er du det ene øjeblik dig selv, det næste er du klasse- kammeraten. Det øjeblik du er den anden spiller du skuespil. Derfor bruger alle det på flere tidspunkter i deres liv. Skuespillet er en gammel kunstart, som gennem tiderne har været i stand til at bevæge, ryste og more sine tilskuere. Skuespilkunsten har i dag udviklet sig til at være en stærkt personlig kunst, og mange unge ønsker at arbejde som skuespillere.

X er 15 år og vokset op i X i Nordjylland. Mads er dømt til at skulle være skuespiller eller entertainer. Han havde som 6-årig sin første hovedrolle i skolekomedien, det var også hans debut på de meget kendte skrå brædder. Og det har fanget ham lige siden. Siden har han medvirket i den store musical ”Sound of music”, Skatteøen, Mowgli (Junglebogen), Dyrene i hakkebakkeskoven, Pippi Langstrømpe og desuden været børnerapporter på Tv Danmark 1, og en enkelt statist i ”Rene ord for pengene”. Mads er født ind i en meget kendt familie, hans tante er Lisbeth Janniche (hende fra Big Brother), hans anden tante er professionel basketballspiller.(af Terje Hansen)

X er 16 år og vokset op i X i Nordjylland. Ligesom Mads tegner der sig garanteret også en lys fremtid for Terje inden for skuespillerfaget. Terje' debut var som 7-årig som Politimester Bastian i Folk og røvere i Kardemommeby. Siden har der været bl.a. Arsenik og gamle kniplinger, Spillemand på en tagryg og My fair lady på programmet. Det er også blevet til fire kortfilm om bl.a. alkohol, vold, religion og Ecstasy. Han har gode forbindelser til forskellige skuespillere på teatre, da han har været i praktik på Vendsyssel Egnsteater, og har fået instruktion af Anders Baggesen (Skuespiller og instruktør på Aarhus Teater) to gange, og Jørgen Bing (Skuespiller, instruktør og direktør for Vendsyssel Egnsteater). (af Mads Svaneborg)

Skuespil og kærlighed. Et er at have kærlighed til skuespillet noget andet er at bruge skuespil til kærlighed. Den der kan benægte at en flirt ikke er skuespil i en eller anden form, han eller hun lyver eller ved ikke hvad vedkommende taler om. Et er i hvert fald helt sikkert, vi to har en helt utrolig stor kærlighed til skuespillet... Køb adgang for at læse mere

OSO om at være skuespiller

[3]
Bedømmelser
  • 16-10-2009
    Opgaven er super god! Meget beskrivende! Synes bestemt ikke der er nogen mangler, opgaven gav mig mere end hvad jeg havde brug for.
  • 17-12-2015
    Virkelig god! det gav mig inspiration til at komme i gang :)
  • 23-02-2011
    Flot stil, må jeg da nok sige"