OSO om politiet og kriminaliteten i fremtiden

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om politiet og kriminaliteten i fremtiden

OSO om politiuddannelsen og kommer blandt andet ind på optagelseskravene, uddannelsens forløb og arbejdet som politibetjent.

Problemformulering

- Hvordan er kriminaliteten i dag, i forhold til for nogen år siden?
- Hvordan vil politiet blive i fremtiden?

Indhold

Indledning
Om jobbet
Adgangskrav
Optagelsesprøverne
- Skriftlig prøve
- Helbredsundersøgelse
- Fysisk prøve
- Holdopgave
- Afsluttende samtale
Politiskolen
Karrieremuligheder
Kriminalitet i Danmark
Politiet i dag og i fremtiden
Konklusion

Uddrag

Indledning

Jeg har valgt politiet, fordi jeg synes at det er et rigtigt spændende job. Jeg håber selv at blive be-tjent engang, så derfor var det en oplagt mulighed for mig at vælge det. Jeg ved ikke så meget om faget, men jeg håber da at jeg finder ud af hvad det indeholder, og om det er noget for mig. Jeg tror der er rigtigt mange muligheder indenfor jobbet. Jeg kunne også godt tænke mig at få at vide hvor-dan folk tror politiet kommer til at se ud i fremtiden, og hvad der er sket med kriminaliteten.

Om jobbet
Som politibetjent er man med til at opretholde sikkerhed, ro og orden i samfundet. Ens opgave er at holde øje med, at love og vedtægter bliver overholdt. Man er også med til at efterforske forbrydelser og at forebygge lovovertrædelser. Som politibetjent skal man have et roligt og myndigt væsen. Man skal være ansvarsbevidst og kunne udvise omtanke. Man skal både have evnen til at være tilbageholdende i spændte situationer og til at kunne reagere hurtigt, når det er nødvendigt.

De fleste politibetjente er enten ansat i ordenspolitiet eller i kriminalpolitiet. Ordenspolitiet arbejder på alle tider af døgnet og kan om nødvendigt foretage hurtig udrykning. De sikrer ro og orden ved at patruljere på gaden, eller ved at deltage i større udrykninger i forbindelse med f.eks. fodbold-kampe eller demonstrationer. De hjælper også befolkningen og myndigheder i forbindelse med for-svundne personer, dødfundne, tvangsindlæggelser, husspektakler og tager imod anmeldelser om lovovertrædelser og ulykker. Alle disse sager kræver undersøgelser, og at der bliver skrevet rapport. En betjent i ordenspolitiet arbejder som regel i uniform.

Kriminalpolitiets opgave er at opklare alvorlige forbrydelser, f.eks. drab, voldtægt, røveri, bedrageri og andre lovovertrædelser, der kræver længerevarende efterforskning. Det sker ved hjælp af ransagning, aflytning, observation, og ved afhøring af vidner og sigtede. Kriminalpolitiet skriver... Køb adgang for at læse mere

OSO om politiet og kriminaliteten i fremtiden

[6]
Bedømmelser
 • 14-01-2014
  ...................................................................................................................
 • 08-01-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  God opgave, en af de bedste om politiet generelt
 • 17-11-2014
  fin til inspirition, rigtig god opgave
 • 30-01-2014
  Rigtig god opgave. God til inspiration.