Projektopgave om konflikten i Palæstina

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FP9
 • 10
 • 17
 • 5968
 • PDF

Projektopgave om konflikten i Palæstina

Projektopgave fra 9. klasse om Palæstina-konflikten.

Problemformulering

- Hvad er Palæstina?

- Hvordan kom jødedommen til (undersøg gamle testamente)
og hvorfor synes jøderne at de har krav på Israel?

- Hvad er zionismen

- Hvad går konflikten ud på?

- Hvilken rolle spiller USA i konflikten?

- Hvilke religioner er indblandet, og hvad er deres synspunkter?

- Hvad går politikernes debat ud på?

- Hvilke partier er meget fremme i konflikten?

- Hvordan prøver de at komme til enighed hvis de overhovedet prøver på det?

- Hvad prøver EU og FN at gøre? Og hvad kan de gøre?

- Kan man komme frem til en løsning sådan at alle føler sig tilfredse?

Indhold

Hvad er Palæstina s.1
Jødedommen s. 2
Islam s. 3
Zionismen s. 4
Hvad går konflikten ud på s.5
Den nuværende situation s.7
Politik i konflikten s.8
Konklusion s.9
Perspektivering s.10
Hvordan har det været at arbejde med s.10
Tidslinie s.11
Litteraturliste s.12

Uddrag

Indledning:

For at forstå hvad hele konflikten drejer sig om, skal man tilbage til det gamle testamentes tid. Så finder man ud af at det ikke bare er en overfladisk strid mellem to parter, der kun har stået på siden 1948, da jøderne fik landet Israel. Det handler om de religioner, der kolliderer, og at ingen er villige til at opgive deres religions trosberetning om hvad der er rigtigt og forkert for folket. Nogle af sagnene stammer helt tilbage til årtusinde f.kr.
2. verdenskrig har været med til at slå hul på denne kæmpe konflikt, der kan få stor indflydelse på resten af verden hvis de forkerte handlinger bliver gjort. I denne opgave finder man ud af hvad konflikten går ud på, helt fra begyndelsen og hvorfor den har udviklet sig så voldeligt.
Vi i Danmark tænker nok ikke generelt over, hvor stor en krise det er, fordi den ikke har indflydelse på os lige nu. Vi mærker ingen forandringer i hverdagen, bare fordi der foregår en dum krig helt nede i de arabiske lande, men denne konflikt kan have som jeg nævnte før meget stor indflydelse på de lande, der ligger langt væk. Hvis jøderne taber landet Israel og nu ikke har nogle steder at tage hen vil de åbenlyst søge til Europa og USA. Dette inkluderer også Danmark. Jeg vil starte med at fortælle grundlæggende om de to forskellige religioner, så man forstår deres baggrund og hvad deres tro går ud på. Måske synes nogle af tingene irrelevante for dig men det vil være til stor gavn at have sat sig ind i religionerne før man begynder at beskæftige sig med konflikten.

Hvad er Palæstina?

Palæstina er et landområde, der ligger på grænsen til Europa, Asien og Afrika. Dets beliggenhed
har voldt området store problemer da hovedstaden Jerusalem, er bibelsk hovedstad for de 3 største religioner: Kristendommen, jødedommen og islam.
Fra gammel testamentes tid har filistrene kaldt området for Palæstina. Der bor 7 mio. palæstinensere i og uden for Palæstina. 800.000 i Gazastriben, 700.000. i Israel, 1.5 mio. på Vestbredden, andre bor andre steder i Mellemøsten. Palæstina er næsten halvt så stort som Danmark.

Kong David har spillet stor rolle i Palæstinensisk historie, da han har hersket over Palæstina og bygget mange betydningsfulde bygninger i hovedstaden Jerusalem. Gazastriben, der ligger på den vestlige side af Israel grænser op til Egypten og Israel. Mens Vestbredden grænser op til Israel og Jordan. De er overvejende er sunnimuslimer (den ene slags muslimer, den anden kalder sig shiamuslimer). Ikke alle palæstinensere bor i Palæstina da nogle af palæstinensere er lykkedes at komme ind i de andre arabiske lande, der ellers ikke vil have noget med palæstinenserne at gøre... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om konflikten i Palæstina

[2]
Bedømmelser
 • 26-11-2012
  Flot opgave, synes dog ikke at perspektivering var saelig omfattende
 • 28-04-2015
  god opg god til hjælp af min egen opgave, jeg er glad for den