Pandaen | Rapport om En truet Dyreart

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Biologi FSA
  • 10
  • 4
  • 1348
  • PDF

Pandaen | Rapport om En truet Dyreart

Rapport om pandaen med fokus på hvorfor den er truet, skrevet i Biologi FSA. I opgaven arbejdede jeg med problemformuleringen: "Hvorfor er pandaen en truet dyreart?"

Indhold

Indholdsfortegnelse (med litteraturliste)
Problemformulering
Fakta
Hvad er en panda
Hvad er en panda
Parringstid
I zoo/menneskelig interaktion
Fjender/sygdomme
Konklusion

Uddrag

"Hvad er en panda?
En panda er en stor bjørn bare i sort og hvid, den har 5 fingre og en tommelfinger eller bambus finger ville man nok sige så den kan tage ting som os mennesker. En voksens panda kropslængde er 160-190cm. Hannen er 20-30 % større.

Han pandaen vejer ca.90-125kg og hun pandaen vejer ca. 70-100kg. Man ved ikke hvor mange år den lever i skoven men i fangenskab er det 30-35 år. Man vil nok tro at den er nok at den er vegetar når man ser alle de billeder hvor man ser den spise, men den kan også spise små biller og andre insekter så derfor er den et rovdyr.

Den er et pattedyr som betyder at den ikke føder æg men føder levende panda unger, ligesom mennesket. Den kommer fra Kina, hvor den bor i nogle skove i bjergene ca. 1000m-3500m højde og de kaldes tågeskove den lever i Sichuan, Gansu og Shanzi provinsen, men tågeskoven er dog nu ved at forsvinde efter de bliver fældet så der er mere plads til landbrug.

Den er klog siger mange forsker efter den var den eneste bjørn der overlevede istiden men da var den også en kødæder og spiste kun kød, den var faktisk den eneste bjørn der overleverede istiden. Den har tilpasset sine omgivelser som er bambus skoven så derfor er den begyndt at spise bambus, da bambus ikke giver så meget næring spiser den ca. 10-20kg og den bruger meste af tiden på at spise og sove.

Dens videnskabelige navn er Ailuropoda melanoleuca. Pandaen er meget sky og kan ikke lige at mennesker og andre pandaer kommer ind i dens areal så derfor marker den sit område med at duftmarker, krads på træer eller sige lyde så andre pandaer ved at det område tilhøre allerede en anden panda."... Køb adgang for at læse mere

Pandaen | Rapport om En truet Dyreart

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.