Planeter i vores solsystem - opgave i 9. klasse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Fysik/kemi FSA
  • 10
  • 11
  • 1676
  • PDF

Redegørelse: Planeter i vores solsystem - opgave i 9. klasse

Jeg redegør for planeterne i vore solsystem og fokuserer især på Mars - den røde planet.

Indhold

Beskrivelse af vort solsystem
Massetiltrækning
Beskrivelse af alle planeterne i vores solsystem
- Merkur
- Venus
- Jorden
- Mars
- Jupiter
- Saturn
- Uranus
- Neptun
- Pluto
Mars
- Beskrivelse af planeten
- Atmosfæren
- Mars' måner
- Liv på Mars

Uddrag

Solsystemet er et system hvor der indgår solen og alt der kredser omkring Solen. Altså solen, planeter, måner, kometer, meteorer og asteoridebælter. Solsystemet ligger i galaksen Mælkevejen, som har en diameter på 100.000 lysår og en tykkelse på midten på ca. 10.000 lysår. Afstand fra Solen til centrum af mælkevejen er 30.000 lysår og Solen roterer rundt om centrum med 250km/sek hastighed i en cirkelformet bane. Det tager 250 millioner år for solen at komme hele veje rundt. Det har ikke nogen betydning om planeterne bevæger sig i en cirkel formet bane om solen, eller om de bevæger sig i en elipse formet. Men næsten alle planeterne i vores solsystem bevæger sig dog i en elipse formet.
Solen er det mest dominerende i vores solsystem. solens masse udgør 99,85 % af hele solsystem. Dens store masse holder planeterne på plads. solens energi findes i lys og varme, som bliver dannet ved atomfusion i solens kerne. Solen forsyner resten af solsystemet med lys og varme.
Planeterne udgør kun 0,135 % og Jupiters masse udgør mere end halvdelen af alle planeterne. Måner, kometer og asteoridebælter udgør resten. Asteoriderne befinder sig på asteoridbælterne mellem Mars og Jupiter. Hvis man sammenlagde disse asteorider, vil det være mindre end månen... Køb adgang for at læse mere

Planeter i vores solsystem - opgave i 9. klasse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.