Projektopgave om Berlins deling

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FP9
 • 12
 • 14
 • 3359
 • PDF

Projektopgave om Berlins deling

Projektopgave fra 9. klasse om Berlins deling og Berlinmuren.

Problemformulering
Jeg har valgt at arbejde med Berlinmuren i min projektopgave. Jer er interesseret i at finde ud af, hvordan man kunne dele byen i to dele med hver deres ideologier? Hvorfor opstod Berlinmuren, hvad forandrede det i Europa, da den blev revet ned? Jeg vil finde information på bibliotek og internettet, og min far som har været i Berlin, når muren var der. Jeg vil lave en skriftlig opgave. Evt. et kreativt produkt. Jeg fremfører den i PowerPoint, og min målgruppe er klassen.

Indhold

Problemformulering 3
Indledning 4
Den kolde krig, de to ideologier 4
Berlin bliver opdelt 5
Flugt fra øst 6
Livet i Berlin 7
Kommunismen dør hen, muren nedbrydes 8
Tyskland genforenes 9
Europa efter Berlinmuren 10
Interview 11
Konklusion 12
Litteraturliste 13
Logbog 14

Uddrag

Indledning
For ikke lang tid siden herskede kommunismen i hele Østeuropa, og i vesten var der demokrati og frihed. Den tid er et vigtigt kapitel i vores verdenshistorie. En by blev opdelt, og et helt folkefærd blev skilt fra hinanden. Folk fik frarøvet deres frihed, og måtte leve med kommunismens hårde regler i 28 år.
Den kolde krig, de to ideologier
I 1917 bragte en revolution de ekstreme socialister til magten i Rusland. De grundlagde Sovjetunionen, hvor næsten alt tilhørte staten. Det eneste tilladte parti i det nye Sovjetunionen var kommunistpartiet, som styrede alle dele af samfundet. De betragtede verdenskommunismen, som noget der først kunne nås i en fjern fremtid.

På Jalta-konferencen i februar 1945 delte de allierede bestående af USA, England, Frankrig og Sovjetunionen Tyskland op i fire zoner. Berlin lå i den Sovjetiske sektor, men de valgte dog også at dele byen i fire zoner. Der gik dog ikke lang tid før den kun var delt i to og betragtet som Øst - og Vestberlin. Tysklands og Berlins deling skulle ikke vare evigt. Det var meningen, at en fredstraktat før eller siden skulle føre til, at besættelsesstyrkerne ville blive trukket tilbage.

I løbet af krigen havde Sovjetunionen besat hele Østeuropa. De begyndte at indsætte kommunistisk styrer i alle østeuropæiske lande, så det blev en kopi af Sovjetunionen. Alle andre partier i landene blev undertrykket eller tvunget til at samarbejde.

De vestallierede protesterede mod undertrykkelsen i Østeuropa, for de mente, at 2. verdenskrig var blevet udkæmpet for at sikre demokrati og frihed. Vesteuropa virkede sårbare over for sovjetiske magtovertagelse, for de var meget magtfulde, og deres hær var den stærkeste i hele Europa. Den amerikanske præsident Harry S. Truman følte, at han måtte gøre noget så at Vesteuropa ikke også blevet overtaget af det kommunistiske styre, så han skaffede millioner dollars til et europæisk genopbygnings program, Marshallhjælpen. Denne genopbygningsplan skulle genopbygge den... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om Berlins deling

[5]
Bedømmelser
 • 21-10-2014
  Bedømt af Folkeskoleelev i 8. klasse
  der mangler ikke noget som helst for jeg synes selv at den hjalp mig meget godt på vej
 • 08-10-2012
  God, men mangle væsenlige ting som, korrektur, god indledning og en rigtig konklusion.
 • 01-12-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Den er rigtig god :) kan klart anbefales :)
 • 10-01-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Nice NICE NICE NICE NICE NICE NICE