Projektopgave om alternative energikilder og alternativ energi

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 10
  • 11
  • 3346
  • PDF

Projektopgave om alternative energikilder og alternativ energi

Projektopgave fra 9. klasse om de alternative energikilder og og fremtidens brintsamfund.

Problemformulering

Problemet

Hvordan vil fremtidens energikilder se ud? Og hvorfor?

Mit spørgsmål lægger op til en dyb undersøgelse af alle de forskellige former for alternativ energi. Såvel brændsler som vedvarende energikilder. Jeg har fra starten været nød til at prioritere dem jeg selv mente ville få den største betydning for samfundet, og undervejs ændrede min holdning sig markant, jeg stødte på nye kilder som f.eks. fusion, en kilde jeg slet ikke havde nævnt en tanke inden jeg gik i gang. Jeg fandt ud af hvilke forskellige fordele og ulemper hver enkelt energikilde havde og hvordan man ikke hjælper miljøet ved kun at erstatte benzin med hydrogen. Jeg lærte om konsekvenserne af hvordan man bliver nød til at erstatte samtlige energikilder med et miljøvenligt alternativ for at få en respektabel effekt.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Der mangler en konklusion og litteraturliste.

Indhold

Problemformuleringen
Et afhængigt samfund
Solenergi
Vindenergi
Fusion
Brint (brintpillen)

Uddrag

Et afhængigt samfund

Ligegyldigt hvordan man ser på det, er samfundet uundgåeligt afhængig af energi i form af, strøm og brændsel. Transportsektoren er til for at holde sammen på samfundet. Og derfor vil samfundet ikke kunne fungere uden denne. Samlet går over 25% af jordens daglige forbrug i form af energi til transportsektoren, og over 50% af det daglige forbrug af olie. Derfor vil transportsektoren blive hårdt ramt når olie priserne stiger. Landmændene benytter redskaber der er drevet af benzin og diesel motorer og man transportere alle varer, daglige som luksus. Stiger transportpriserne stiger priserne på alle de goder som vi benytter hverdag. Derfor er det et stort samfundsmæssigt problem, som vi alle må tage ansvar for. Udover prisstigninger er der en masse miljøproblemer i form af drivhus gasser og general forurening. Ved de energiformer som vi hovedsagelig benytter os af i dag, dvs. afbrænding af de fossile brændstoffer.

Med tiden vil de fossile brændstoffer slippe op, det kan godt være at man dropper de fossile brændsler fordi det inden da er blevet så dyrt at hente op at det slet ikke kan betale sig.
Som der bliver mindre og mindre olie bliver det med tiden dyrere at hente det op fra undergrunden fordi det ligger mere og mere spredt og derfor bliver man nød til at finde et alternativ. Problemet med mange alternative energikilder er at de er alt for dyre i praksis og for at forstå det skal man vide hvad de forskellige vedvarende energikilder indebære. Der findes et utal af energikilder der går under titlen vedvarende energi. F.eks. biomasse, solenergi, vindenergi, jordvarme, bølgekraft og brint. Der er nogen der tror på hver enkel af disse, og jeg tror at alle de alternative energikilder som... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om alternative energikilder og alternativ energi

[1]
Bedømmelser
  • 20-01-2011
    god af.. fucking feed