Projektopgave om ungdomskriminalitet

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FSA
 • 12
 • 12
 • 3561
 • PDF

Projektopgave om ungdomskriminalitet

Projektopgaven undersøger ungdomskriminalitet og årsagerne hertil. Den beskriver også de stærkt voksende pigebander og deres baggrund.

Elevens kommentar

Jeg vil nok sige, at det om straf for unge, skal kortes lidt ned, men ellers er der ikke rigtig andre fejl i opgaven fik vi afvide!

Skolehjælpen.dk's kommentar

Opgaven har ikke nogen egentlig problemformulering.

Indhold

Emnevalgsbegrundelse
Hvad er ungdomskriminalitet?
Den kriminelle lavalder
Hvad er ungdomssanktion?
Hvem kan idømmes en ungdomssanktion?
Hvorfor bliver unge kriminelle?
Straf for unge
Hvad gør Danmark for at bekæmpe ungdomskriminalitet?
Hvad er Gadeplansarbejde?
Pigebander
Konklusion
Litteraturliste
Bilag

Uddrag

Emnevalgsbegrundelse:

Ungdomskriminalitet var ikke vores første intuition. Først ville vi godt have om terrorisme. Så fandt vi en bog om børn på flugt, og det faldt vi hurtig for. Problemet var bare at der ikke var meget information omkring det, så røg vi tilbage på valget til at have om terrorisme. Det var rigtig godt i starten, det blev bare kedeligt at sige ”vi har om terror”. Vi synes at det var lidt gammelt, alle har hørt om 11. September, så hvorfor hive den historie op igen? Så fandt vi en bog om pigebander, og fik hurtig sporet os ind på emnet ”ungdomskriminalitet”. VI valgte ungdomskriminalitet, med uddybning af pigebander. Emnet passede perfekt da det er meget oppe i medierne for tiden, og det udnyttede vi. Vi vidste godt begge at det var et rigtig stort emne, men samtidig utrolig interessant. Helene har før haft om pigebander, og fandt det rigtig spændene, så det valgte vi og lægge vægt på i opgaven. Nogen af de historier vi læser om omkring pigebander og kriminalitet kan vi slet ikke holde os væk fra, fordi at de er helt fangende.

Hvad er ungdomskriminalitet?

Ungdomskriminalitet er når en person overtræder straffeloven eller en anden lov, der kan medføre til en straf. Selvom man bare stjæler en pakke tyggegummi i netto, så er det en overtrædelse af loven, og så får man en straf, alt efter hvor gammel man er. Loven bliver bestemt af folketinget, fordi der er et flertal der er enige om hvad der er rigtig og forkert adfærd. Det er først når der skal aftales hvilken straf der er passende for hvad vedkommende har gjort, at uenighederne kommer frem. Det er ikke kun den person der overtræder straffeloven som der risikere at få en straf, men alle der også på en eller anden måde har medvirket i tyveriet f.eks. hvis der er en af vennerne som står og holder vagt i nærheden, også selvom det ikke var ham som der prøvede at stjæle noget. Det samme gælder vidner som ikke vil udtale sig om tyveriet.
Der er rigtig meget kriminalitet som ikke bliver anmeldt. Det kunne f.eks. være butikstyveri,... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om ungdomskriminalitet

[1]
Bedømmelser
 • 31-05-2015
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Fh GB Hbbbb b GB GB hm hm Hbbbb