Projektopgave om amerikansk fodbold

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 10
  • 32
  • 11876
  • PDF

Projektopgave om amerikansk fodbold

Projektopgave fra 9. klasse om amerikansk fodbold.

Indhold

Indledning 2
Amerikansk Fodbold 2
Banens opbygning og spillets regler 3
Angrebet 7
Forsvaret 10
Bolden 11
Udstyr og beskyttelse 11
Historie 12
NFL 20
Amerikansk fodbold i DK 20
Pro Bowl 21
Super Bowl 22
Amerikansk fodbold; Økonomi 23
Kendte personer i amerikansk fodbold 25
Konklusion 32

Uddrag

Indledning

Vi har valgt dette emne fordi det er meget interessant og spændende. Spillet er så interessant pga. volden, taktikken og sammenholdet mellem spillerne. Udstyret spiller en stor faktor i sporten, i 1905 døde 18 spillere under NFL, fordi de ikke havde det samme gode udstyr dengang, som de har nu.
Der er mange komplicerede regler, taktikker og signaler, som vi vil fortælle noget om i denne opgave. Selve spillet er meget brutalt, men også den taktiske del er enormt interessant, hvert hold har spillere der er specificerede i forsvar, angreb, kicks eller andet.
Alle spillere er vigtige på banen, men især Quarterbacken er vigtig, det er ham der tager alle de store beslutninger, og ham der bestemmer hvilken taktik de skal spille efter, og det er også enormt spændende, for hvis Quarterbacken tager en dårlig beslutning kan det påvirke hele holdet.
Superbowl XLIII motiverede os til at være vågen til kl. 4 om natten, for at se denne spændende begivenhed, hvor Cardinals og Steelers spillede mod hinanden.


Amerikansk Fodbold

Selve spillet går ud på at score flest point, ved at løbe, kaste eller sparke bolden op ad den 120 yard lange bane. Spillet ser meget aggressivt ud, og det er også derfor det er vigtig med alt det udstyr spillerne har på.
Hvert hold har 11 spillere på banen. Det er ikke de samme spillere der er inde når spillet er offensivt, som når spillet er defensivt. I alt er der ca. 35 spillere på hvert hold, og næsten alle spillere kommer til at spille i hver kamp. Det er tilladt at bruge helt op til 45 forskellige spillere i en kamp, men det er der ikke så mange hold der har. Der er ca. 3 personer til hver position, det er for det meste kun Quarterbacken der aldrig bliver skiftet ud, da de altid bruger den bedste Quarteback. Når det modsatte hold har bolden og de skal spille defensivt er der ingen Quarterback på banen.
Når spillet er Offensivt er der normalt to ”Widerecivere” på banen, to ”Runningback's”, en ”Tight-end”, en ”Quarterback”, en ”Center”, en ”Left tackle”, en ”Right tackle”, en ”Right Guard”, og en... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om amerikansk fodbold

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.