Projektopgave om Dubai

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 12
  • 8
  • 1896
  • PDF

Projektopgave om Dubai

Projektopgave om Dubai, skrevet i 9. klasse, om deres økonomiske vækst, politik og regeringen.

Projektopgaven beskriver bagsiden et af verdens mest moderne samfund, nemlig Dubai, og fortæller også om landets økonomi og vækst.

Problemformulering
Hvad er årsagerne til, at Dubai har haft en så kraftig vækst de seneste år, og hvorfor er økonomien nu ved at krakke dernede?

Indhold

Indhold
Indledning 3
Der var engang… 3
Indtægtskilder 4
Regeringen og politik 4
Økonomi og vækst 5
En ny finanskrise? 6
Konklusion 7
Litteraturliste 9
Bilag 9

Uddrag

Indledning
Et kinderæg har to sider, en væg har to sider og byen Dubai har to sider. Udadtil er det en millionby i rivende fremgang, men selv i Dubai er der en bagside bag den strålende facade med et nærmest middelalderagtigt regeringsstyre, der ikke kender til demokrati, og hvor folket næsten intet har at sige.
I Dubai er det heller ikke altid, at bygmestrene på investorernes projekter kan følge med den rivende udvikling, og derfor er der af og til nogen, der får nogen penge i klemme.
Vi synes, det kunne være spændende at undersøge, hvordan en så stor metropol klarer sig rent økonomisk, hvad årsagerne har været til Dubais fremadstormende vækst de seneste år, og hvorfor økonomien nu nogle steder er ved at krakke.
Derudover valgte vi at skrive om Dubai, fordi vi godt kunne tænke os at skrive om et arabisk land, der har en meget anderledes kultur, end vi har her i Danmark.

Der var engang…
Det hele begyndte i 1894, hvor der ikke var meget andet end sand, hvor Dubai ligger i dag. Den daværende hersker, altså sheiken, erklærede havnen, der dengang var grundstenen for den lille ørkenflækkes indtægt bestående af perlefiskeri og handel med indkomne skibe, for skattefri. Hermed skabte han grundlaget for Dubais nutidige økonomiske succes.
I 1930 kollapsede perlefiskeriet, og byen var derfor nødsaget til at finde andre indtægtskilder. Det var imidlertid først i 1959, at der for alvor kom skub i de store udvidelser, da sheik Rashid lånte penge af Kuwait. Han udbyggede havnen kraftigt, så den i 1976 var verdens største kunstige havn, og derefter byggede han lufthavnen. Denne blev bygget urimeligt stor i forhold til byens dengang lille befolkning på omkring 170.000 indbyggere. Men pludselig var Dubai nu i stand til at modtage... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om Dubai

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Andre brugere, der har downloadet Projektopgave om Dubai, har også downloadet