Projektopgave om HIV og Aids

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FP9
  • 12
  • 25
  • 7631
  • PDF

Projektopgave om HIV og Aids

Projektopgave om HIV og Aids, hvor jeg undersøger sygdommen og hvem der rammes af den, samt konsekvenserne for de ramte. Udover det har jeg et interview med en HIV-smittet mand.

Opgaven indeholder i det hele taget en masse fakta om HIV og aids. Og en del om fx den katolske kirkes meninger om HIV og aids. Og bare folk der er for og imod kondomer. Bl.a. Pave Bennedikt.

Lærers kommentar

Min lærers kommentar til opgaven var at den var meget veludført og besvarede alle problemstillingerne rigtig flot.

Indhold

Indledning
1. Hvordan og hvorfor opstår HIV og Aids? Og hvad er forskellen?
2. Hvor og hvem rammer det hyppigst, og hvorfor?
3. Hvad er konsekvenserne for de HIV/Aids ramte ofre og deres pårørende?
4. Hvad er grunden til at HIV/Aids, på trods af vaccine og viden stadig udbredes med så stor hast?
5. Hvad kan verdenssamfundet gøre for at forhindre det? Og kan det overhovedet forhindres?
Konklusion
Kildeliste
Dagbog
Bilag 1
Hvad min fremlæggelse kommer til at handle om

Uddrag

Indledning

Jeg har valgt at skrive om HIV og Aids fordi jeg synes det er spændende emne, hvor der er en masse at finde ud af. Og man kan, hvilket også er meget vigtigt, finde ud af noget man ikke ved i forvejen. Men jeg vil gerne prøve at finde ud af hvad HIV og Aids i det hele taget er. Og hvad det er der gør dem så livsfarlige. Så vil jeg gå dybere ind i hvilke lande det er mest udbredt i. Samt finde nogle eksperter i områdets meninger. Hvilket der sikkert er mange forskellige af.
Som jeg skriver også skriver i min problemformulering vil jeg bl.a. også prøve at finde ud af, om de hyppigst ramte bliver ramt på baggrund af deres evt. religiøse overbevisninger, eller om de simpelthen bare er alt for uforsigtige. Men uanset hvilken måde de får HIV-virusset på, får det store konsekvenser for personens senere liv. Det vil jeg komme ind på, da jeg har et interview med en HIV-smittet person. Og så skal jeg se om jeg kan finde nogle løsningsforslag til denne ”epidemi” der er i fx Afrikas lande. Jeg vil nemlig mest gå dybere ind i problemerne i Danmark og Afrika. Og perspektiverer dem til hinanden, og finde forskelle og ligheder. Samt finde ud af om det overhovedet kan stoppes, men måske blot mindskes.

1. Hvordan og hvorfor opstår HIV/Aids? Og hvad er forskellen?

Selve ordet HIV betyder ”Human Immundefekt Virus”. HIV betyder altså, at et menneskes immunforsvar bliver defekt. Og af de virusser findes der to forskellige slags. Der findes det der hedder HIV-1 eller HIV-2. HIV-2 er mindst smitsom, og er derfor ikke særlig udbredt. Men HIV-1 derimod er meget smitsom, og breder sig forholdsvis hurtigt. Og er derfor meget mere udbredt i hele verden. Jeg vil derfor kun fortælle om HIV-1, som bare omtales som HIV, som vi kender det. Virusset angriber et menneskes levende celler og udnytter deres stofskifte. De angriber specielt de hvide blodlegemer, som har en meget afgørende rolle i forsvaret på en lang række infektioner.
Almindeligt socialt samvær med HIV-positive mennesker medfører ingen risiko for smitte. HIV smitter heller ikke gennem berøring, gennem genstande som glas, tallerkener eller bestik, eller gennem insektstik o.s.v. Derimod kan smitten overføres ved ubeskyttet sex, gennem blod, og smitte fra mor til barn. Hvilket vil sige at det både kan ske under graviditeten, ved amning og, hvilket er det mest normale, ved fødselen. Når man har fået... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om HIV og Aids

[1]
Bedømmelser
  • 08-05-2012
    Super god opgave, meget grundig og veludført! Dog er skrifttypen elendig, men den kan jo hurtig rettes! :)