Projektopgave om McDonald's

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 10
  • 7
  • 1397
  • PDF

Projektopgave om McDonald's

9. klasses projektopgave om McDonald's. Opgaven er skrevet i 2005.

Arbejdsspørgsmål

Hvem opfandt McDonald's?
Hvor udbredt er det?
Hvorfor bliver der købt så meget?
Hvad sker der når man spiser det?
Hvad koster det?
Hvor kan man købe det?
Hvad er der galt med det?
Hvilke reklamer findes der om McDonald's?
Hvad er det mest solgte af maden?
Hvad handler filmen ”Super size me” om?
Hvilket budskab har filmen?

Indhold

Indledning 2

Arbejdsspørgsmål 3

Mac og Dick McDonald 4

Ray Krock 5

Fakta om McDonald's i dag 6

Energi i McDonald's 8

QSC&V 9

Super size me 9

McDonald's reklame 12

Afslutning 13

Kilde/Litteraturliste 14

Uddrag

Indledning

McDonald's får en større og større betydning for mange. Flere bliver overvægtige, og en af grundene kan være af maden.
Jeg syntes selv, at McDonald's smager rigtig godt, men da der er så meget i medierne lige nu, om at det er dårligt mad, og at for mange bliver tykke af det, har jeg valgt at arbejde med McDonald's, for at se nærmere på det.

Mac og Dick McDonald
Mac og Dick McDonald havde ingen anelse om, at de ville komme til at drive større forretninger i hele USA og i resten af verden! De ville blot have rimeligt med penge.
Mac og Dick åbnede deres første restaurant i 1940, hvor de solgte fast-food. Restauranten lå i en lille by nær Los Angeles. De havde 25 produkter og hele 20 ‘bil-springere', som var ansat til at servere maden ud til bilerne. Det blev en stor succes hos teenagerne, og allerede i 1948 havde McDonald brødrene godt med penge.
Til sidste blev det for dyrt at have så mange ‘bil-springere', så de blev alle fyret, og meningen var nu, at der skulle spares rigtig meget. De skar ned på menukortet og kom helt ned på 11 produkter.
Nu skulle kunderne selv hente deres mad ud af et vindue. Maden blev nu leveret i papir, poser og bægre. Så sparede man også for opvaskere og porcelæn, der kunne gå i stykker.
På McDonald's kom der nu ikke så mange teenagerne mere, men i stedet kom flere børn og familier, og spiste deres mad, og de er forblevet McDonald's vigtigste kunder.
Nu begyndte salget at stige.
De mange besparelser gjorde det også muligt at sælge maden meget billigere og alligevel tjene penge.
I 1949 havde restauranten i San Bernadino udviklet sig til et hamburgersamlebånd. 12 mænd arbejdede der, og hver person havde deres egen specielle opgave. Grill-mænd stegte bøffer, friture-mænd lavede pommes frites. Pakkerne lagde burgerne sammen og tog... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om McDonald's

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.