Projektopgave om spin i politik

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 12
  • 13
  • 2396
  • PDF

Projektopgave om spin i politik

9. klasses projektopgave om spin i politik.

Problemformulering
Hvad betyder spin for politikken i dagens Danmark? Er medierne på vej til at overtage magten fra politikerne?

Indhold

Problemformulering 2
Spin 2
Spindoktor 3
Spins historie 5
Medierne 6
Spin på Christiansborg 8
Konklusion 11
Disposition 11
Litteraturliste 12

Uddrag

Indledning
Danmark er verdens lykkeligste land, det er vi, fordi vi har et demokrati og en sundhedssystem, der gør vi ikke har nogle bekymringer om basale ting i hverdagen. Demokratiet gør at vi har indflydelse på, hvem der leder landet og hvordan det bliver ledt. Mange danskere stemmer på den der klare sig bedst i tv'et altså i tv-debatter, hvem der har mindst skandaler i fjernsynet osv.
Men dem der står bag politikkernes lys i medierne er politikkernes medierådgiver, eller de såkaldte spindoktorer. Men hvor meget påvirker disse spindoktorer politikerne, og hvor meget er politikerne påvirket af medierne? Er det vigtigste for en politiker at være i godt lys i medierne, og kommer politikken egentlig i 2. række?

Spin
På dansk er spin et kommunikationsfagligt begreb. Hvorimod det på engelsk er et uforpligtende hverdags ord. På engelsk kan man bruge ordet spin på mange måder, hvor på dansk prøver vi at definere ordet spin meget nøjagtigt.

Hvad er spin
Spin er, når man får den rigtige vinkel af en sag ud til medierne. Nogle mener at spin er manipulation med medierne og befolkningen. Spin bliver ofte udført af spindoktorer, de er for det meste ansat ved en minister eller politiker som en medierådgiver eller lignende.

Udtrykket spin
Spin stammer fra USA og fra ordet 'to spin'. De startede med at kalde det ”a spin doctor”, og senere kom ordet man kan ”spinde” en historie. Ordet ”spin” på amerikansk stammer fra base ball hvor pitcheren kaster bolden til batteren. Pitcheren kan spinde bolden så den bliver uforudsiglig og uhåndterbar for batteren at ramme rigtigt og evt. slå en home run. Hvis man perspektivere til politikerne og spindoktorerne, kan spindokteren rådgive politikeren til at spinde en historie på en rigtig vinkel, så det giver politikeren en fordel i medierne. Dette gør at vælgerne kun får den ”rigtige” side af sagen at vide i medierne... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om spin i politik

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.