Projektopgave om teenagere

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FSA
 • 10
 • 22
 • 9417
 • PDF

Projektopgave om teenagere

Projektopgave om teenagere, før nu og i fremtiden

Problemformulering
Teenalderen eller the teenage, som englænderne betegner alderen fra thirteen til nineteen er en turbulent periode i de fleste menneskers liv. Et teenageliv har gennem historien været en meget forskelligartet størrelse. I en ikke så fjern fortid, blev man betragtet som voksen og oftest med en voksens pligter og rettigheder allerede fra konfirmationsalderen. I dag synes udviklingen at være gået i retning af, at man har en voksens rettigheder, men ikke pligter.
ved overgangen fra barn til teenager ser man ind i den fagre nye (voksen) verden, men hvad sker der i den proces? Hvordan har teenagerlivet formet sig fra før til i dag og hvilke faktorer har spillet ind på det. Dette er de problemstillinger, vi vil have fokus på.

Indhold

Side 3: Forord
Side 4: Problemformulering
Side 5: Forholdet mellem teenagere og forældre
Side 6: Teenage musik
Side 9: Kult – hvad er populært
Side 11: Fastfood
Side 12: Ungdommens kunst
Side 13: Kommunikation
Side 14: Hormoner – puberteten
Side 17: Stoffer, alkohol og sex
Side 19: Teenage mødre og andre problemer
Side 20: Uddannelse
Side 21: Ungdoms kriminalitet
Side 22: Interview
Side 23: Logbog
Side 26: Kildeangivelser
Side 27: Konklusion

Uddrag

FORORD

Projekt opgaven som du her læser, er skrevet i 9. klasse. Den er lavet Mads Kristensen og Rasmus Thuesen. Overemnet er den fagre nye verden og underemnet var frit valg. Vi ville gerne have noget om unge og teenagere, og sagde det til vores lærer, hvorefter han forslog vi skulle tage emnet ”Teenagere, før, nu og i fremtiden”. Vi har prøvet projekt to gange før, en med karakter. Og vi syntes det gik godt, og i år satser vi efter et 12 tal. Vi har skrevet lidt om problemer som kriminalitet, forhold mellem andre teenagere, eller om unge mødre. Vi har interviewet Mads' morfar Freddy, og spurgt ham om hans ungdom. Vi afleverede en problemformulering til vores lærer, hvorefter han rettede den, og renskrev den. Vi har kigget lidt efter vores opgave fra sidste år, men har også kørt på frit spor.

Vi har selv viden om hvordan det er at være teenager i dag. Og den viden har vi brugt. Vi har også søgt på www.google.dk, hvorefter hvis vi har fundet noget som var værd at bruge har vi skrevet hjemmesiden ned under kilder (se evt. indholdsfortegnelsen). Vi har også været på Roskilde bibliotek og lånt nogle bøger derfra vi også har kigget i. De står også under kilder. Vi håber du nyder at læse denne her opgave. Vi har i hvert fald haft det sjovt mens skrev den. God læselyst!

FORHOLDET MELLEM TEENAGERE OG FORÆLDRE

13-19 år. De problemfyldte år. Teenage årene har et ry for at være de fedeste år sammen med vennerne, men de værste hjemme i huset med forældre og søskende. Hvordan kan det dog være? Nogle teenagere vil for det meste det modsatte af hvad forældrene vil. Fx de vil ud og feste hele natten eller lignende. Men det vil forældrene ikke have. Så opstår der konflikter, og de fleste teenagere vil have ret. De vil have deres vilje. Nogle mener sågar at nu er de voksne og nu vil de også bestemme. Det kan også være hormonerne der spiller ind. Eller begge dele. Eller også er de sure på forældrene og vil gøre livet surt for dem. Men hvad sker hvis teenagerne for deres vilje, og de bestemmer? Eller hvis de ikke for noget at skulle have sagt?

Teenagerne bestemmer
Når teenagerne bestemmer, kan det gå grueligt galt. Det kan også gå pænt selvfølgelig. Men for det meste ville teenagerne sige at de ikke skulle lave pligter, lektier og bare feste og lave hvad de havde lyst til. De ville måske endda lade være med at gå i skole. Blive ude hele natten, ryge cigeratter, måske hash, tage stoffer hvem ved. Det kommer helt an på hvordan teenageren er blevet opdraget. Og hvis han/hun har fået frit slag fra starten, ender det nok med en hvis ikke flere ture i fængsel. De ender sikkert med et problematisk liv, med erhvervs uddannelse, eller noget lignende kiosk medarbejder resten af livet. Deres børn bliver så født ind i det miljø og ender sikkert også som kriminel. På den måde påvirker vores forældre os. Ens miljø påvirker som sagt også en. Derfor... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om teenagere

[1]
Bedømmelser
 • 09-02-2016
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Der er mega mange stavefejl