Projektopgave om Tempelridderne og "Arn"

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 12
  • 21
  • 6717
  • PDF

Projektopgave om Tempelridderne og "Arn"

Min projektopgave indeholder en masse gode facts omkring tempelridderne generelt, og den indeholder samtidig en sammenligning af bogen "Arn" af Jan Guillou og filmen af samme navn.

Elevens kommentar

Syntes selv, at min billedanalyse plus fiktionstekst kunne have været væsentligt bedre, men alt i alt en god opgave.

Indhold

Forord 3
Tempelridderne 3
Stormestrene 4
Hugues de Payens 4
Jacques de Molay 5
Tempelriddernes Fald 6
Militært 6
Politisk 7
Tabet af den sidste mulighed for at gentage det hellige land 7
Sejrer og nederlag 7
Slaget ved Mount Gisard år 1177 7
Slaget ved Hattins horn år 1187 8
Slaget om Acre 1187-1191 8
Listen over stormestre. Og deres våbenskjolde 10
Romananalyse af Arn trilogien 11
Billedanalyse 14
Filmanalyse af Arn filmene 15
Flugten 18
Evaluering 20
Litteraturliste 21

Uddrag

"Forord:
Jeg har valgt at skrive om Tempelridderne fordi det er et spændende kapitel i vores historie. Der versere jo rigtig mange myter om Tempelridderne. Både at de havde den hellige gral, og at deres skat ligger skjult et eller andet sted. Det bare sådan at det er et meget stort emne, så jeg har været nød til kun at skrive om deres indflydelse på Det Hellige Land, Samt noget om deres stormestre.

I den tid jeg har arbejdet med dem, føler jeg at jeg virkelig er gået i dybden med dem, jeg beundrer deres handelstalent og organisation. Og jeg lider med dem over de tab de har lidt på grund af dårlige ledere. De har været så store og har grebet så langt ud til siderne og har haft organisationer overalt.

Jeg vil på de næste sider fortælle om nogle af de slag de har været indblandet i. Det er dog sådan at de tekniske informationer der er i denne opgave, måske ikke er helt rigtige. For propaganda fandtes jo også i middelalderen.

Tempelridderne:
Tempelridderne var en af de militære munkeordner der opererede i Det Hellige Land i år 1119-1307. Den blev grundlagt et stykke tid efter det første korstog ca. 1119 og stoppede officielt den 13. oktober 1307. Ordenen blev grundlagt af Hugues de Payens der sammen med 8 af sine riddere, der ifølge optegnelser alle var i familie med ham, enten gennem ægteskab eller fødsel. Grundlagde ordenen Tempelridderne."... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om Tempelridderne og "Arn"

[1]
Bedømmelser
  • 24-09-2011
    rigtig fin opgave. super inspiration