Projektopgave om TV-programmer - Verden i Forandring

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Projektopgaven i 9. kl. FSA
  • 12
  • 7
  • 1907
  • PDF

Projektopgave om TV-programmer - Verden i Forandring

Projektopgave skrevet i 9. klasse, om TV-programmer, og en verden i forandring. Der undersøges historien for TV-programmer, og hvordan vi bruger TV i dag.

Emnebegrundelse med problemformulering
Vi har valgt at skrive om tv-programmer. Vi har begge en stor interesse inde for dette emne, da der bliver sendt tv-programmer hver dag 24 timer i døgnet.

Men når vi ser dem, tænker vi ikke over, hvordan de er blevet lavet, og hvor lang tid det egentlig har taget, før de bliver sendt. Vi har også lagt meget mærke til, hvor meget tv-programmerne egentlig manipulerer med mennesker, det ville vi gerne undersøge noget mere. Vi har måske ikke selv blevet født, da programmerne blev mere moderniseret, så vi fandt det meget interessant at finde noget om det. Der er sket meget igennem årene, og vi lagde specielt mærke til Go' Morgen Danmark.

Vi har været inde hos Metronome og få en masse inspiration og viden. Og et indblik i hvordan deres hverdag forgår, hvor hektisk den er.
Vi vil gerne undersøge, hvordan tv-programmer har ændret sig igennem tiden, hvad vi bruger tv-pro¬grammer til, hvad det er der fanger os ved dem, og om det er rimeligt, at der er så meget mediema¬nipulation.

Indhold

Tv-programmer
Hvordan har tv-programmerne ændret sig igennem tiden?
Hvad bruger vi tv-programmer til, og hvad er det ved tv-programmer der fanger os?
Er det rimeligt, at nogen tv-programmer manipulerer med mennesker igennem tv-programmer?
Hvordan laver man et tv-program?
Konklusion
Litteraturliste
Bøger:
Hjemmesider:
Personer:

Uddrag

Beskrivelse af arbejdsprocessen
Vi syntes, vi har haft en super god arbejdsproces igennem ugen. Vi har haft delt tingene lige op og været enige om mange ting. Men fremlæggelsen var ikke helt bestemt fra starten af, så vi blev nødt til virkelig at tænke grundigt, men vi fandt ud af det, og vi syntes selv, det var en god ide. Det er vigtigt at vide hvad man laver hverdag, så vi havde aftalt, hvad vi lavede hver dag, og var godt for-beredte på ugen. Vi var inde på Metronome fredagen før, og få noget inspiration og viden. Da vi skrev synopsen, og der var en, der gik i stå, skrev den anden videre. Så der har været meget samar-bejde i teksten. Vi har været meget enige om tingene, men vi arbejder også normalt sammen, så vi kender hinanden godt til at vide, hvornår den ene lige trænger til en pause, og hvornår man ved det måske ikke lige, var den rigtige ide. Efter sidste års opgave, havde vi også høje forventninger til os selv.

Tv-programmer
Hvordan har tv-programmerne ændret sig igennem tiden?
Igennem årene har tv-programmerne ændret sig meget. Hvis man sammenligner de gamle fjernsyn med de nye, ville der være meget stor forskel. Store firkantede fjernsyn som vejer et ton, og meget tynde fladskærme som hænger oppe på væggen. Selve tv-programmerne er mere moderniseret med farver, flere ting og meget mere kreativitet. I mange familier er det en del af deres levestil, da de starter med at se tv-avisen om morgenen f.eks. om frie veje og vejret. Tv-programmerne har ændret sig meget sammen med fjernsynene. Fjernsynene er blevet mere tekniske, og tv-programmerne er også blevet mere tekniske. Men når tv-programmerne også har fået større rammer og lave pro-grammer i, er det nemmere, og de kan næsten, lave det de vil.
D. 2. oktober 1951 havde dansk tv præmiere De sendte klassiske ting som reportager, underhold-ning, tv-køkken og teknisk uheld. Efter nogle år kom de op på otte fjernsynssendere i Danmark... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om TV-programmer - Verden i Forandring

[1]
Bedømmelser
  • 19-11-2012
    var helt fortabt, så tak for inspirationen :-)

Andre brugere, der har downloadet Projektopgave om TV-programmer - Verden i Forandring, har også downloadet