Projektopgave om prostitution

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FP9
 • 10
 • 17
 • 3962
 • PDF

Projektopgave om prostitution

Projektopgave fra 9. klasse om prostitution.

Problemformulering
Hvad er en prostitueret og hvordan arbejder de?
Hvordan er de prostitueredes vilkår og hvad kan/bør der gøres ved dem?

Elevens kommentar

Der er ikke nok kildeanvisninger.

Indhold

Indledning 3
Problemformulering 3
Hvad er prostitution? 4
Lovgivning omkring prostitution 4
Prostitution gennem tiden 5
Forskellige former af prostitution 7
Kunderne 8
Kønssygdomme og Andre Skader 9
Trafficking 10
Hvorfor vælger nogle denne tilværelse? 12
Burde købesex forbydes? 13
Vores mening: 14
Konklusion 14
Litteraturliste 17
Disposition 18

Uddrag

INDLEDNING

Vores overemne i år er ”verden i og omkring os”.
Vi har valgt prostitution som vores delemne, fordi vi gerne vil vide mere om det. Det er en anderledes levevej, som er ukendt for nogle og normal hverdag for andre. Vi er interesserede i dette emne, fordi det er verden omkring os – mere end man rent faktisk forventer. Det er ikke alle der tænker over prostitueredes vilkår, og hvordan deres kroppe og mentalitet bliver påvirket. Det er et meget relevant emne, da der er prostituerede i Danmark, og er et tabu i befolkningen. Vi kunne ikke forestille os at være prostituerede, så vi undrer os over hvorfor nogle vælger denne tilværelse.

HVAD ER PROSTITUTION?

Prostitution kommer af latin, og betyder ”lade sig stille til skue”. Kort og godt er prostitution køb og salg af seksuelle ydelser. En lidt længere be-tegnelser kan være, at prostitution er en handel som minder om almin-delige markedsmæssige forbehold. Der er én køber og én sælger. Køberen, også kendt som kunden, får mod betaling retten til sælgerens, den prostitueredes, krop. Kunden kan dermed få sine lyster tilfredsstillet i et stykke tid. Den prostituerede bliver oftest betalt med penge, men i andre tilfælde kan de blive betalt med tøj, medicin, stoffer og rejser. Der er ingen der præcist ved, hvor mange prostituerede der er i Danmark, men den seneste opgørelse fra politiets hjemmeside fortæller, at der er omkring 6000, hvoraf omkring 2500 er udenlandske kvinder. Det er oftest kvinder der arbejder prostituerede, dog findes der i nogle til fælde drenge og mænd. De prostituerede er også kendt som ludere, glædespige, horer, gudinder og sexarbejdere.

LOVGIVNING OMKRING PROSTITUTION

Den danske lovgivning omkring prostituerede er lidt besynderlig. Prostitution ikke er lovligt som erhverv, men det ikke er ulovligt at prostituere sig. De prostituerede skal også føre regnskab og betale skat. De kan dog ikke blive medlem af en A-kasse, da deres erhverv ikke er legalt, og kan dermed ikke få de tilhørende rettigheder, man også får i en A-kasse... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om prostitution

[4]
Bedømmelser
 • 27-04-2011
  Meget god og dybdegående opgave, hvor alle vinkler er blevet vendt og taget hensyn til. Meget god opgave, der kan bruges som inspiration til et sådanne emne.
 • 18-02-2012
  Godt og grundigt arbejde. Gode informationer og links. Relevant i forhold til emnet prostitution
 • 23-01-2016
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Rigtig god beskrivning af en meget tabubelagt og nuanceret debat omkring protitution
 • 02-12-2014
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Gode informationer, flot sat op