Tigeren | Rapport

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Biologi FSA
  • Ingen givet
  • 15
  • 3356
  • PDF

Tigeren | Rapport

Den indeholder viden om tigeren; om dens jagtmarker, de forskellige arter af tigere, deres habitat (levesteder), og udseende, samt om de uddøde tiger-arter.

Jeg arbejdede med problemstillingen:
"I dag findes der i alt 6 nulevende under arter af tigeren, men inden for de sidste 100 år er der i alt 3 der er udødet, men hvorfor er der flere af under arterne der er truet?"

Lærers kommentar

Du kom lige op på et 12-tal men næste gang skal du huske fodnoter

Indhold

Jagt side 3
Unger og yngleterritorium side 4
Føde side 5
Udseende side 6
Den Sydkinesiske tiger side 7
Indokinesisk tiger side 8
Sumatra tigeren side 9
Den bengalske tiger side 10
Den malaysiske tiger side 11
Amurtigeren side 12
De 3 uddøde under arter side 13
Konklusion side 14
Litterturliste side 15

Uddrag

"Jagt:
Tigere jager mange forskellige dyr, men mest store dyr, som kan være sådan nogle som en bøf et vildsvin og sådan en som hjorten, og meget andet lignende af rovdyr.

Når en tiger jager efter føde, så gør den det for det meste om natten, tigeren giver ikke hurtigt op når det handler om at jage føde, tigeren kan godt finde på og jagte sit bytte i over 20 km, hvoraf ikke meget af det lykkes, det siges af alle de forsøg en tiger bruger på at jagte sin føde, så er det kun omkring de 10 % der lykkedes den. Tigeren har lidt nemmere ved at fange sit bytte da den har en evne, og det er og løbe stærkt, men den kan ikke løbe stærkt ret længe af gangen.

Tigere går ikke bevidst efter mennesker, men det er dog sket for et par stykker at de er blevet angrebet, men det sker kun yderst sjældent, da det er sådan at tigeren er menneskesky, som vil sige at de ikke kan lide mennesker, og er bange for dem.

Man siger også at tigeren er skabt til at jage, da benene er længere på de bagerste så kan den springe på sit bytte noget hurtigere og bedre, og så har den meget kraftige ben forrest, og den har også kraftige skuldre, og det er godt i jagt når tigeren skal holdes nede, og tigeren har også meget skarpe klør, den kan selv vælge når den vil trække dem tilbage, og som du nok har gættet så er det også en vigtig ting for tigeren, det er de fordi når angrebet er i gang skal den have stoppet sit bytte, og det gør den ved at sætte sine kløer i sit bytte, og så er der føde."... Køb adgang for at læse mere

Tigeren | Rapport

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.